Skip to main content

Yksi varma merkki kevään tulosta on lisääntyvät tiedustelut kesätyöpaikoista. Innostuneita ja uteliaita yhteydenottoja tulee niin puhelimitse kuin sähköpostinkin välityksellä. Yhteydenottoja yhdistää yksi kysymys: miten teille pääsisi kesätöihin?

Meillä Keskimaalla kesätyörekrytointeja hoidetaan keskitetysti, koska toimipaikkoja on paljon ja innokkaita tulijoita on sitäkin runsaammin. Olemme havainneet keskitetyn työnhaun hyväksi tavaksi toimia. Tällä hetkellä meillä on menossa ”Tutustu työelämään ja tienaa” -haku 15 – 17 -vuotiaille nuorille. Hakuohjeet löytyvät Keskimaan kotisivuilta.

Mutta mikä sitten ratkaisee kesätyönhaussa? Tämä on kysymys, joka aika ajoin nousee esille. Asenne ratkaisee monessa asiassa, niin tässäkin hommassa. Millainen asenne sitten olisi kesätöitä hakiessa toivottavaa? Itse pidän tärkeimpänä asiana motivaatiota. Tällä tarkoitan aitoa halua hoitaa osoitetut työtehtävät niin hyvin ja tunnollisesti kuin osaa. Todellinen kiinnostus ja tekemisen tahto ovat kovaa valuuttaa valintatilanteessa. On tärkeää myös olla oma itsensä: omaa persoonaa kannattaa laittaa peliin. Ulkoa opetellut fraasit kannattaa unohtaa. Aitous toimii työnhakutilanteessa parhaiten. Miksi juuri minut kannattaisi valita?

Työelämään kuuluvat olennaisena osana myös työpaikan pelisäännöt: Miten työpaikalla käyttäydytään ja millaisia ohjeita tulee noudattaa? Hyvillä käytöstavoilla ja kohteliaisuudella pääsee hyvään alkuun. Kohtele kaikkia ihmisiä kuten toivoisit itseäsi kohdeltavan. Perusjuttuja ovat myös työaikojen noudattaminen ja siisti ulkoinen olemus, kun asiakaspalvelutehtävissä ollaan. On hyvä muistaa, että viime kädessä asiakas maksaa meidän kaikkien palkat. Asiakasta varten me täällä teemme työtämme. Tervehdimme aina asiakkaan kohdatessamme ja olemme valmiina tarjoamaan apuamme: Kuinka voin auttaa? Olen aktiivinen ja haluan ratkaista asiat asiakkaan edun mukaisesti.

P.S. Vielä yksi vinkki tähän loppuun: Hoida itse työnhakuprosessi alusta loppuun ihan itse. Se osoittaa omaa aktiivisuutta ja kertoo oma-aloitteisuudesta. Annetaan Äidin ja Isän keskittyä omiin juttuihinsa tällä kertaa.

Kohtaamisiin Keljon ja Palokan Prismoissa,

Tommi Viitanen

Prismajohtaja

Tommi Viitanen

Kirjoittaja Tommi Viitanen

Lisää kirjoittajalta Tommi Viitanen