Skip to main content

Moikka! Täällä kirjoittelee Keskimaan HR-harjoittelija Roosa Sillanpää. Olen kolmannen vuoden International Business –opiskelija Jyväskylän AMK:sta ja erikoistumisena minulla on henkilöstöhallinto. Olen nyt ollut Keskimaalla neljä viikkoa ja harjoitteluni kestää yhteensä 5kk. Monia ahaa-elämyksiä on jo tullut ja eiköhän niitä vielä muutama ole edessäkin! Haluan nyt kirjoituksessani hieman avata, miksi valitsin juuri HR:n ja Keskimaan.

En ollut kovin monta päivää täällä vielä ollut, kun eteeni tuotiin artikkeli ”HR – miksi sitä on niin ihana vihata?” (Harvard Business Review 2015). Erittäin motivoiva ja innostava aloitus harjoittelujaksolle siis! Kärkkäästi sanottuna HR usein nähdäänkin turhanpäiväisiä sääntöjä ja käskyjä laativana ryhmänä organisaatiossa. Näin ajatellaan varsinkin silloin, kun asiat sujuvat hyvin ja HR:n välitöntä hyötyä ei nähdä. No oli miten oli, artikkeli pisti minut hymyilemään, koska mielestäni aihe on mielenkiintoinen ja se herättää keskustelua. Aina on toki varaa parantaa ja kehittää, mutta toisaalta HR esimerkiksi luo yritykselle mahdollisuuksia vastata tulevaisuuden haasteisiin muuttuvassa organisaatioelämässä. Usein muutokset ja uudistukset ovatkin juuri sitä, millä tulevaisuuden menestys saavutetaan. Itse näen HR:n toiminnan erittäin oleellisena yrityksen strategian toteutumisen kannalta, mikä tekeekin siitä niin mielenkiintoista ja tärkeää.

Olen aikaisemmin ollut myös kesätyttönä S-marketissa, missä kiinnostukseni puolestaan kaupan toimialaa kohtaan heräsi. Nyt sainkin mahdollisuuden yhdistää monta mielenkiinnon kohdetta yhtä aikaa ja pääsin näköalapaikalle Keskimaan HR-toimintoihin. Ja onhan tässä ihmeteltävää riittänyt. En olisi esimerkiksi arvannut, että täällä on näin paljon työntekijöitä jo pelkästään konttorilla, löytyy nimittäin vaikka minkä osa-alueen ja alan ammattilaista. Jo HR-tiimin kesken työt on selkeästi jaettu ja vaikka ne ovat hyvin erilaisia, vaikuttavat ne kaikki silti toisiinsa jollain tasolla. Minä olen päässyt seuraamaan lähinnä rekrytointiasiantuntijan työtä ja muutamia juttuja osaan jo itsekin tehdä. Tiesin, että tehtävää rekryjen parissa riittää, mutta nyt esimerkiksi ymmärrän, miksi haastatteluvaiheessa kysyttiin, että mites se multitasking sujuu. Siitä taidosta ei nimittäin ainakaan haittaa ole, kun puhelin soi juuri kun olet sähköpostia kirjoittamassa, samalla kun uusi rekry pitäisi avata ja sitten soi vielä summeri kun seuraava haastateltava on tullut paikalle – tietenkin reilusti etuajassa. Ja mahakin jo murisee ilmoitellen lähestyvästä ruokatunnista. No eipä siinä työssä kerkeä ainakaan pitkästyä. 😉

Tähän mennessä olen siis kyllä tykännyt! Innolla odotan mitä kaikkea harjoittelussa tulenkaan vielä näkemään ja oppimaan, puhumattakaan tulevaisuuden HR:stä, joka on varmasti haasteita ja mahdollisuuksia täynnä.
 

-Roosa

Keskimaa

Kirjoittaja Keskimaa

Lisää kirjoittajalta Keskimaa