Skip to main content

Menestyminen alati muuttuvassa maailmassa edellyttää jatkuvaa uudistumista. Ainoa tapa hallita muutoksia on lisätä oman tiimin osaamista ja ajattelua. Aivot ovat kuin mikä tahansa muukin elin: ne surkastuvat, jos niitä ei aktiivisesti käytetä!

Monesti vanhat opitut tavat ja toimintamallit ovat kovin syvälle juurtuneita. Omaa toimintaa ei lähdetä kovin herkästi kyseenalaistamaan, mutta muita ollaan kuitenkin hanakasti neuvomassa. Halutaan pitää langat tiukasti omissa käsissä. Lisätään kontrollia. Ihan vain varmuuden vuoksi.  Mutta mitä tällaisesta seuraa? Todennäköisesti se, että ihmiset tekevät tasan vain ne asiat, jotka käsketään tekemään. Eihän siinä sinänsä mitään vikaa ole, jos tyydytään kohtuullisen hyvään suoritukseen. Mutta erinomainen tekeminen vaatii jotain aivan muuta.

Erinomaisesti toimivan tiimin perusteita ovat oman järjen käyttö, innostuminen ja tästä syntyvä toiminnan kehittäminen. Hyvin toimivassa tiimissä kysytään enemmän kuin annetaan valmiita vastauksia. Asioita lähestytään positiivisesti ja toisia kannusten, eikä lähtökohtana ole virheiden etsiminen. Kaiken perustana on keskinäinen kunnioitus ja toisten hyväksyminen omana itsenään.

Me olemme Keljon ja Palokan Prismoissa keskustelleet viime aikoina paljon edellä mainituista toimivan tiimityön perusteista.  Kaikki lähtee siitä, että jokaisella tiimin jäsenellä on riittävä turvallisuuden tunne. Ja tunne siitä, että on osa kannustavaa ja lämminhenkistä yhteisöä. Psykologisesti turvallisessa ilmapiirissä ihminen uskaltaa olla luova ja heittää ilmaan hassujakin ideoita toiminnan kehittämiseksi. Uskon, että tämä näkyy meillä myös positiivisena heittäytymisenä asiakaspalvelutilanteissa. Kokeilemme aktiivisesti uusia juttuja asioinnin sujuvoittamiseksi. Toivottavasti voimme joskus yllättää Sinut, hyvä asiakkaamme, ja piristää päivääsi! 

Kohtaamisiin Keljon ja Palokan Prismoissa,

Tommi Viitanen
Prismajohtaja
#keskimaanprismat

Tommi Viitanen

Kirjoittaja Tommi Viitanen

Lisää kirjoittajalta Tommi Viitanen