Skip to main content

Vietimme viime viikonloppuna työryhmien virkistäytymispäivää ulkoilma-aktiviteettien merkeissä. Keljon porukka vietti lauantaipäivää kisaten maalaisolympialaisissa ja kuohuvaa koskea kumiveneellä laskien. Palokan tiimi oli halunnut viettää sunnuntain rohkeasti myös koskiseikkailun teemalla, johon kuului koskimelonnan lisäksi kuohujen ylittämistä vaijerilla liukuen sekä köydellä tasapainoillen. Pääsimme haastamaan omia rajojamme ja kokemaan jotakin uutta.

Mutta mikä onkaan työvirepäivän tarkoitus? Kysymys on ryhmähengen vahvistamisesta ja yhteenkuuluvuuden tunteen kasvattamisesta. Kun ryhmähenki on vahva, tuntuu työpaikkakin olevan paljon enemmän kuin pelkkä paikka, johon joka päivä kokoonnutaan. Se on yhteisö, johon kuulumisesta tulee osa ihmisen identiteettiä. Lisäksi hyvä yhteishenki kannustaa jakamaan tietoa ja auttamaan kaveria arjessa, mikä on nykytyössä menestymisen edellytys.

Olennaista ryhmähengen vahvistamisessa on se, että ihmiset tutustuvat toisiinsa myös oman lähitiimin ulkopuolelta. Arjessa toimitaan luonnollisesti oman tiimin kesken, eikä toisten tiimien jäseniä välttämättä joka päivä kohdata. Kokonaisuuden kannalta on kuitenkin tärkeää, että eri tiimien väki pääsee kohtaamaan toisiaan vapaamuotoisesti ja keskustelemaan yhteisistä asioista. Arjen haasteiden hoitaminen on paljon helpompaa, kun tuntee työkaverinsa paremmin. Avun pyytämisen ja sen vastaanottamisen kynnys madaltuu. Uskomme, että tästä on meille hyötyä arjen kohtaamisissa, kun saamme palvella Sinua myymälässämme.

Kohtaamisiin Keljon ja Palokan Prismoissa,

Tommi Viitanen
Prismajohtaja
#keskimaanprismat

Tommi Viitanen

Kirjoittaja Tommi Viitanen

Lisää kirjoittajalta Tommi Viitanen