Skip to main content

Mistä syntyy tiimin menestys? Luin taannoin eräästä tutkimuksesta, jossa selvitettiin menestyksekkäiden tiimien toimintatapoja ja kommunikointia. Kyseisessä tutkimuksessa kaksi eniten menestykseen vaikuttavaa asiaa olivat tiimin sisäinen energia sekä se, miten paljon tiimin jäsenet olivat toistensa kanssa tekemisissä epämuodollisissa tilanteissa vaikkapa kahvitauoilla. Tällainen joskus merkityksettömältäkin tuntuva asia voi näytellä suurtakin roolia työyhteisön tavoitteiden saavuttamisessa.

Meille yhteenkuuluvuus ja tiiminä toimiminen on nostettu toiminnan keskiöön. Yhteenkuuluvuuden tunnetta vahvistaaksemme järjestämme virkistystoimintaa molemmille työryhmillemme sekä Keljossa että Palokassa. Tätä varten on koottu oma huvitoimikunta, jonka tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa yhteinen virkistystapahtuma koko porukalle. Reunaehtoja päivän sisällölle tai paikalle ei ole: ryhmä itse ideoi ja toteuttaa suunnitelmansa. Saimme tällä tavalla aikaan viime syksynä huikean hienot teematapahtumat, johon osallistui suurin osa koko porukastamme. Ja hauskaa oli!

Samaan teemaan liittyen päätimme uudistaa taukotilat molemmissa taloissa. Pienellä pintarempalla saatiin ihmeitä aikaan. Nyt meillä on käytössä tiimin itse suunnittelemat viihtyisät tilat, jossa on mahdollisuus kohdata työkaveri ja vaihtaa päivän kuulumiset – yhteisöllisyyttä kasvattaen.

Olennaista yhteenkuuluvuuden vahvistamisessa on myös se, miten hyvin ihmiset tutustuvat oman talon jäseniin oman lähitiiminsä ulkopuolelta. Keskeistä on se, että rakennetaan foorumeita, jossa ihmisillä on mahdollisuus tavata toisiaan ja vaihtaa ajatuksia yhteisistä asioista. Tunnet kuuluvasi porukaan omana itsenäsi ja olet osa lämminhenkistä työyhteisöä. Uskon, että tämä näkyy myös palvelukulttuurissamme.

Kohtaamisiin Keljon ja Palokan Prismoissa,

Tommi Viitanen
Prismajohtaja
#keskimaanprismat

 

Tommi Viitanen

Kirjoittaja Tommi Viitanen

Lisää kirjoittajalta Tommi Viitanen