Keskimaan Blogit

1 100 asukkaan Kivijärvelle avattiin uusi Sale-myymälä aurinkoisissa tunnelmissa perjantaina 31.5.2019 kello 10. Avajaispuheessaan toimitusjohtaja Antti Määttä korosti Keskimaan kehittävän palveluja ympäri Keski-Suomea. Hän myös kiitteli kivijärveläisiä siitä, että he ovat käyttäneet ahkerasti oman kauppansa palveluja.

Kes 04, 19

Paikalliset tuotteet kiinnostavat asiakkaita ja ovat meillä Keskimaalla tärkeässä roolissa. Paikallisia toimittajia onkin paljon ja heidän kanssaan tehtävä yhteistyö on osa Keskimaan market-tuen päivittäistä tekemistä. On mielenkiintoista ja mukavaa nähdä, kuinka paljon erilaisia lähituotteita meillä on tarjottavissa asiakkaillemme.

Toukokuu 28, 19

Reilu 4 vuotta sitten syntyi ajatus lähteä jalostamaan Leivonmäellä Jukolan maitotilan omasta maidosta juustoa. Jukolan maitotilaa kolmannessa polvessa isännöivän veljeni Pertin kanssa mietittiin, miten oman tilan maidolle voisi saada lisäarvoa. Pohdintaa helpotti nelostien varressa tyhjillään ollut yritystalo, jossa tilaa oli tyhjillään.

Toukokuu 28, 19

Keskimaa tarjoaa toimialueensa pienille ja suurille elintarvikealan yrityksille suoran väylän keskisuomalaisten ruokapöytiin. Ruokaa läheltäsi -tapahtumassa lähituottajat pääsevät esittelemään tuotteitaan useissa Keskimaan toimipaikoissa, laajalla kattauksella. Päätapahtumapaikassa Seppälän Prismassa on tänä viikonloppuna mukana yli 40 lähituottajaa.

Toukokuu 17, 19

Mestarin Kukka järjesti taas kovasti toivotun kimppupajan maaliskuun lopussa. Tällä kertaa teemana olivat keväiset kimput. Olimme valinneet materiaaleiksi erilaisia sipulikukkia, sillä kevät on sipulikukkien parasta sesonkiaikaa. Valittavana oli tulppaania, narsissia, anemoneja, hyasintteja, leinikkejä sekä tietysti erilaisia vihreitä kuten eucalyptusta, ruscusta palmunlehtiä ja salalia.

Huh 26, 19

Keski-Suomen laajin valikoima, edullisin hinta ja helpoin asiointi.

Huh 23, 19

S-market on uudistuksen valmistuttua Saarijärven paras ruokakauppa.
– Tykkään tästä kaupasta. Etenkin siitä, että hevi-osasto on uudistuksen myötä fressimpi ja saan kaikki mitä tarvitsen samalla kertaa laajasta valikoimasta, arvioi S-marketin vakiasiakas Tiina Mäkinen.

Huh 15, 19

Viikonloppuna juhlistettiin S-marketin uudistusta yhtä aikaa Laukaassa, Saarijärvellä, Suolahdessa ja Viitasaarella. Suolahdessa myymälän koko kasvoi liki kolmanneksella. Avajaistunnelmissa asiakkaita ilahduttivat erityisesti avartuneet käytävät, laajentuneet valikoimat, pidentyneet aukioloajat sekä uusi paistopiste.

Huh 15, 19

Vaajakosken ABC:n uusi ilme ihastuttaa niin asiakkaita kuin henkilökuntaakin.
– Siis WAU. Ehdottomasti hienoin ABC-liikennemyymälä, jossa olen käynyt, kommentoi eräs asiakas Apsille lähettämässään palautteessa.

Maa 12, 19

Helmikuun kääntyessä loppua kohden käynnistyy myös uusi kasvukausi kodin kasveille. Valon lisääntyessä kasvit heräävät uuteen kasvuun talven pimeän jäljiltä. Uutta kasvua vauhdittamaan kannattaakin antaa kukille tuoretta multaa. Samalla on hyvä poistaa huonoja lehtiä ja kuolleita kasvinosia.

Maa 01, 19
Anonyymi (ei varmistettu)

Vietimme tammikuun lopussa Mestarin Kukan asiakasiltaa kimppupajan merkeissä. Illan teemana oli opetella sitomaan kimppu spiraalitekniikalla.

Hel 21, 19

Muokattu työ edistää kuntoutumista ja turvaa palkan saantia

Henkilöstöstä huolehtiminen ottaa taas harppauksia eteenpäin Keskimaassa: muokatun työn systemaattinen käyttöönotto parantaa entisestään keskimaalaisten työhyvinvointia, ylläpitää työkykyä ja tiivistää toimeentulon turvaverkkoa.

Hel 11, 19

Seppälän Prisman parturi-kampaamon Facebook-seinälle ilmestyy tasaiseen tahtiin toinen toistaan upeampia hiusluomuksia. Ennen- ja jälkeen-kuvat kertovat henkilökunnan ammattitaidosta, onpa kyse leikkauksesta, värjäyksestä tai juhlakampauksesta.

Hel 04, 19

Toistakymmentä astetta pakkasta ja pureva viima eivät tunnu missään, kun Keskimaan freestyle -koululaiset ottavat Laajavuoren uudistetussa KumpareLaaksossa ilon irti laskemisesta.

– Halusin oppia tekemään temppuja rinteessä, kun pelkkä laskettelu on tylsää, 8-vuotias Pyry Kykkänen perustelee osallistumistaan Keskimaan freestyle -kouluun.

Tam 31, 19

Anu Laurikaisesta tuli keskimaalainen lokakuun alussa. Hän on malliesimerkki monitoimipaikkatyöskentelijästä eli motoilijasta: työaika jakautuu tasan Viitasaaren ja Pihtiputaan S-marketien kesken.

Tam 28, 19

Kukat ovat loistava lahja- sekä tuliaisidea. Joskus kuitenkin lahjansaaja voi olla allerginen. Tyypillisimpiä kasvien aiheuttamia allergiaoireita ovat tuoksusta tai siitepölystä aiheutuva allergia sekä kosketusallergia ja ihottuma. Myös joidenkin kasvien maitiaisnesteet voivat aiheuttaa allergisia oireita, kun ne kasvien lehtien pinnalle kuivuessaan voivat muuttua pölyksi ilmaan.

Tam 21, 19

Muutosagentti. Hyvä sparraaja. Keskimaan parhaimpia asiantuntijoita. Tehokas ongelmien ratkaisija. Sataprosenttisen lojaali työkavereilleen ja työnantajalleen. Taustavaikuttaja, joka ei nosta itseään esille. Sosiaalisesti taitava. Ammattitaitoinen uudistaja. Verkostoitumisen mestari.

Tam 14, 19

Hometalon puolessa vuodessa asuinkuntoon remontoineet Iiris ja Jaakko Pirttiaho sanovat suoraan, että ilman Kodin Terran Rakentajapalvelun apua he eivät olisi kaaoksesta selvinneet.

Jou 08, 18

Musta. Se oli Heidi Rantalan ja Topi Mannisen unelmakeittiön väri, kun he alkoivat rakentaa omakotitaloa Jyväskylän Ruokkeelle. Unelma toteutui Kodin Terran avustuksella.

Jou 08, 18

Suomessa kesähäät pitävät pintansa, mutta talvi vuodenaikana antaa upeita mahdollisuuksia tunnelmallisen hääjuhlan järjestämiseen. Varsinkin uudenvuoden häät ovat käyneet vuosi vuodelta suosituimmiksi.

Jou 07, 18

– Mä tuun tänne kyllä kesätöihin.
– Niin mäkin. Täällä on kivaa ja kaikkia jänniä paikkoja.
– Ois hauskaa, kun sais maistella kaikkia tuotteita. Voitaisiin olla S-marketin maistereita.

Jou 04, 18

Ninni edustaa Mestarin Kukan pitkän linjan kukkataitureita. Taloon hän on tullut vuonna 2000 ensin harjoitteluun. Ninni on rautainen asiakaspalvelu- ja kukka-ammattilainen, jonka käsissä syntyvät monenlaiset sidonnat. Parhaiksi puoliksi työssään Ninni mainitsee asiakkaat sekä työn monipuolisuuden. Erityisiä lempikukkia Ninni ei osaa mainita, mutta luonnollinen tyyli viehättää.

Mar 24, 18

Pihtiputaan S-marketin seinällä komeilee S-ryhmän kaupallisen johtajan allekirjoittama laadun kolmiloikan diplomi. Siinä todetaan työryhmän olevan valtakunnallisessa kehittämishankkeessa oman valmennusryhmänsä paras parantaja, joka on osoittanut olevansa tänään parempi kuin eilen.

Mar 07, 18

Tiesithän, että Mestarin Kukan kautta saat lähetettyä kukkia muualle Suomeen ja myös ympäri maailman! Kukkatilaus suunnitellaan meillä paikan päällä ja välitetään eteenpäin toisella paikkakunnalla sijaitsevaan kukkakauppaan.

Mar 06, 18

Keskimaan kiinteistöjohtajan tehtävästä ensi vuoden alkupuolella eläkkeelle jäävä Matti Vihinen on Vuoden rakennusmestari, kiinteistöneuvos ja miljardin euron mies.

Mar 03, 18

Keskimaan henkilöstölehden jokaisessa numerossa julkaistaan muutamia asiakkailta saatuja positiivisia asiakaspalautteita, esimerkkeinä hyvästä palvelusta. Henkilökunnalta kysytään myös kommentti palautteeseen liittyen. Tässä tuoreimman Keskimaalaisen Kiitos hyvästä palvelusta -palstalle nostetut palautteet kommentteineen.

 

Mar 02, 18

Syksyn ja talven saavuttua kaivetaan lyhdyt esiin pihoja ja koteja koristamaan. Lyhdyillä koristetaan useimmiten pihoja, parvekkeita ja terasseja, mutta lyhdyt ovat myös loistava sisustuselementti sisäkäyttöön.

Lok 22, 18

Anna toimii Mestarin Herkun Kukka-Kioskin vastaavana, mutta on tällä erää äitiyslomalla. Annan tie Herkkuun kävi vuonna 2008. Tätä ennen Anna työskenteli Prisman kesäpihalla ja kassalinjastolla. Kiinnostus kasvi- ja kukkamaailmaa kohtaan Annalla on ollut pienestä asti. Harrastuksiin ja vapaa-aikaan kuuluukin puutarhan hoitoa ja pienimuotoista kotiviljelyä.

Lok 22, 18

Tässä juttusarjassa esittelemme Mestarin Kukan työntekijöitä.

Lok 19, 18

Kesällä startanneella Ruokaa läheltäsi -kampanjalla Keskimaa haluaa nostaa asiakkaidensa tietoisuutta hyvistä lähiruokavalikoimista sekä paikallisten tavarantoimittajien kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Juttusarjassa muutama Keskimaalle tärkeä lähituottaja kertoo videoiden, kuvien ja artikkelien muodossa yrityksestään, tuotteistaan sekä kumppanuudestaan osuuskaupan kanssa.

Lok 19, 18

Tässä juttusarjassa esittelemme Mestarin Kukan työntekijöitä.

Lok 08, 18

Kesä oli jälleen vilkasta aikaa häiden suhteen myös meille Mestarin Kukassa, ja olipa vain upea hääkesä myös säiden puolesta! Elokuu näytti olleen suosituin hääkuukausi ainakin meidän asiakkaillamme. Kiitokset vielä kaikille hääpareille, joiden suurta päivää saimme olla tekemässä.

Syy 28, 18

Tässä juttusarjassa esittelemme Mestarin Kukan työntekijöitä.

Mira on pitkällinen kaupan alan ammattilainen. Ensimmäisen työnsä kaupassa hän aloitti jo 17-vuotiaana. Hän toimi ensin myyjänä Euromarketissa Jyväskylässä, kunnes 2010 Keskimaan ostettua Euromarketin Mirasta tuli Prisman myyjä. Prismassa Mira toimi S-Pankissa, neuvonnassa ja Veikkaus-myynnissä.

Syy 28, 18

Keskimaassa on tänä syksynä palkittu ensimmäisen kerran timanttisin kesätyöntekijä. Tittelin nappasi työkavereiden ilmiantojen perusteella Emilia Leppämäki, joka oli kesätöissä Uuraisten Salessa.

Syy 24, 18

Tässä juttusarjassa esittelemme Mestarin Kukan työntekijöitä.

Syy 18, 18

Kesä taittui ja kesäkukat ovat tulleet elinkaarensa päähän. Onneksi monet kukkivat ruukut jatkavat pihojen ja parvekkeiden elämää vielä pitkälle syksyyn ja ensipakkasiin. Näitä ovat tietysti ihanat callunat, krysanteemit, syklaamit, hopealangat, koristekaalit, ulkomuratit, kukonharjat jne.

Syy 18, 18

Tässä juttusarjassa esittelemme Mestarin Kukan työntekijöitä.

Syy 13, 18

Tässä juttusarjassa esittelemme Mestarin Kukan työntekijöitä.

Syy 05, 18

Jyväskylän Puuppolan koulun oppilaat pääsivät aloittamaan uuden lukukauden mukavissa merkeissä. Keskimaan sekä Suomen Palloliiton tuella koulun pihalle rakennettiin kesän aikana Ässäkenttä, joka on päivittäin ahkerassa käytössä.  

Syy 05, 18

– Sanotaan, että iso laiva kääntyy hitaasti. Parin viime vuoden aikana Keskimaa-laiva on työsuojelu- ja työturvallisuusasioissa kääntynyt vähintäänkin poikittain, kokka kohti oikeaa suuntaa, arvioi kaupan alan työsuojeluvaltuutettu Mika Neijonen.

Hei 26, 18

Siskokset Emma ja Pauliina Saaranen ovat nuoresta iästään huolimatta jäätelönmyynnin ammattilaisia.

Hei 09, 18

Syksyllä 2016 startannut Original Sokos Hotel Alexandran historian suurin uudistus on saatu valmiiksi. Hotelliin on tehty 65 täysin uutta huonetta ja vanhempien huoneiden viihtyisyyttä on kohennettu huonekohtaisella ilmastoinnilla sekä pintoja ja kalusteita uusimalla. Joka ainoaan huoneeseen on vaihdettu uudet sängyt. Kaikki kolme ravintolaa sekä saunaosasto ovat saaneet uuden ilmeen.

Hei 02, 18

Moneen muotoutuvan VENNin avaus lupaa ravintolalle menestyksekästä tulevaisuutta.
– Kaksi kolmasosaa asiakkaista on ihan uusia kasvoja, joita emme ole ennen nähneet Coffee Housessa tai Revolutionissa, kuvailee ravintolapäällikkö Jukka Puhalainen.

Kes 27, 18

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Veikko Kuivaniemi aloitti huoltomiehenä Sokos Hotel Alexandrassa.
– Taidan olla sekä iältäni että työkokemukseltani talon henkilökunnan vanhin. Viimeinen mohikaani, joka tuntee talon jokaista nurkkaa myöten kuin omat taskunsa, Veikko hymyilee.

Kes 26, 18

Kodin Terran asiakasmäärä ja myynti ovat olleet hyvässä kasvuvauhdissa huhtikuun loppupuolella valmistuneen kokonaisvaltaisen uudistuksen jälkeen. Uuden ajan Kodin Terran starttia ovat siivittäneet asiakkaan entistä parempi huomioiminen, loppuun saakka viety asiantunteva palvelu sekä myymälän siisteys ja ajankohtaisuus.

Kes 25, 18

Ammattiin opiskelevien alaikäisten työllistämisohjelman merkeissä Keskimaassa on tänä kesänä töissä viitisenkymmentä nuorta. Liiketaloutta opiskeleva 17-vuotias Kimi Hintikka sai toivomansa kesätyöpaikan Hankasalmen S-marketista.

Kes 21, 18

Kevät ja kesä ovat oikeaa juhlasesonkia! Mikäpä kruunaisi juhlan kuin juhlan paremmin kuin tilanteeseen sopivat kukat.

Kes 20, 18

Kannonkosken Salen remontti saatiin valmiiksi sopivasti ennen juhannusviikon hulinoita. 11-viikkoinen staffin pentu Urhokin viihtyi kaikkien ihmisystäviensä kanssa avajaiskahveilla.

Kes 18, 18

Joutsassa vietettiin torstaina uudistetun S-marketin avajaisia leppoisissa tunnelmissa. Henkilöllisyytensä paljastamatta jättänyt, eläkeläispapaksi esittäytynyt herrasmies totesi S-marketin uutta ilmettä arvioidessaan, että siinä ei ole mitään konua eikä köpsää. Siis mitä?

Kes 08, 18

Jyväskylän kävelykadun varrella sijaitseva Green Egg on grillintuoksuinen erikoisuus Jyväskylän ravintolakartalla. Ruokalistalla street food ja à la carte sulautuvat sujuvasti yhteen. Asiakkailta Green Egg saa paljon kehuja.

Toukokuu 07, 18

Jyväskylän Kävelykadun varrella sijaitseva Coffee House sulkeutui vapun jälkeen. Paikalle avataan myöhemmin toukokuussa VENN.
Coffee House rantautti aikoinaan kahvilakulttuurin Jyväskylään. Nyt VENN tuo kaupunkiin uusimuotoista viinibaarikulttuuria.

Coffee House avattiin Jyväskylään reilut 17 vuotta sitten, joulukuun 7. päivänä vuonna 2000.

Toukokuu 07, 18

Täysin uudistuneen Jyväskylän Kodin Terran nelipäiväiset avajaiset saivat erityisesti viikonloppuna liikkeelle niin sankat joukot, että Palokanorrella liikenne tuppasi ajoittain ruuhkautumaan. Fiilis pysyi kuitenkin korkealla, ja Terran uusi ilme sai osakseen paljon kehuja ja kiitosta.

Huh 30, 18

Huippuunsa viritetty henkilökohtainen palvelu on Sokoksen valttikortti, jonka aitoutta asiakkaat arvostavat. Pohdimme neljän Sokoksen myyjän kanssa, mitä hyvä palvelu tarkoittaa ja mistä asioista se muodostuu.

Huh 17, 18

Motoilun eli monitoimipaikkatyöskentelyn vahvistaminen ja kehittäminen on yksi Keskimaan tämän vuoden teemoista. Minkälaisia kokemuksia motoilusta on keskimaalaisilla, jotka ovat sitä jo tehneet?

Huh 12, 18

Luonnollisuus ja rentous ovat tulleet viime vuosina yhä suositummaksi teemaksi hääpaikan kukkasomistuksessa. Sama luonnollinen tyyli näkyy nyt trendinä morsiuskimpuissa, joten on luonnollista, että samaa teemaa käytetään myös itse hääpaikalla.

Huh 10, 18

Vuoden alusta lähtien Jyväskylän Prismoissa ja Sokkarilla on S-Pankin palveluja sekä asiakasomistaja-asioita hoitanut erityisosaamiseen keskittynyt asiantuntijatiimi.

Huh 06, 18

Tähän aikaan vuodesta yöt Hirvaskankaan ABC:llä ovat vielä rauhallisia. Kun kesä koittaa, saattaa aamuyön tunteina palveltavana olla ulkomaisia turisteja bussilasteittain.  

Maa 29, 18

Yksi varma merkki kevään tulosta on lisääntyvät tiedustelut kesätyöpaikoista. Innostuneita ja uteliaita yhteydenottoja tulee niin puhelimitse kuin sähköpostinkin välityksellä. Yhteydenottoja yhdistää yksi kysymys: miten teille pääsisi kesätöihin?

Maa 20, 18

Kevätauringon alkaessa paistaa mieli alkaa kaivata kotiin jotain uutta ja mikä olisikaan parempi tapa sisustaa kuin ihanat viherkasvit. Viherkasvien suosiolle ei näy loppua tänäkään vuonna. Sisustuslehdet, blogit ja internet oikein pursuavat vihreää. Vihreä väri rauhoittaa ja monella viherkasvillahan on ilmaa puhdistava vaikutus.

Hel 27, 18

Original Sokos Hotel Alexandran uudistuminen eteni tammikuussa jälleen ison askeleen, kun maalaisranskalainen Fransmanni-ravintola uudistettiin ranskalaiseksi kaupunkibistroksi Frans & Sandraksi. Muutos on ihastuttanut niin asiakkaita kuin henkilökuntaakin.

Hel 26, 18

Kevät on meillä Prismoissa keskustelujen aikaa, monellakin tavalla. Meillä on parhaillaan menossa koko henkilökunnan palaverit, joissa käymme yhdessä läpi kuluneen vuoden onnistumisia ja tämän vuoden tavoitteita. Näkökulmamme on vahvasti toiminnan kehittämisessä. Olennaista ei ole pelkästään asioiden läpikäyminen, vaan se, mitä saamme yhdessä aikaan keskustelujen lopputuloksena.

Hel 19, 18

Kalaa maakunnan vesistöistä – kuhafileen menekki vahvassa kasvussa

Hel 05, 18

"Dream Big, work hard and make it happen"

Tam 30, 18

Saimme kuluneella viikolla oheisen asiakaspalautteen Palokan Prismaan: ”Kävin 21.1. sunnuntaina Palokan Prismassa kyselemässä pahvilaatikoita muuttoa varten ja hämmästyin kovin, sillä kaksi naista, joista toinen oli neuvonnassa ja toinen nuorempi tyttö kaupan puolelta olivat erittäin avuliaita ja loistavia asiakaspalveluun sopivia ihmisiä.

Tam 22, 18

Säynätsalossa S-marketin muuttaminen Saleksi on asiakkaiden mielestä onnistunut hienosti, kertoo sekä Facebookin kysely että paikan päällä toteutettu pika-gallup.   

Tam 15, 18

Joona Rintamäki on Jalossa tunnettu persoona. Tarina kertoo esimerkiksi naisporukasta, joka tuli Jaloon ensimmäisen kerran käymään vain siksi, että he halusivat nähdä JR:n livenä. 

 

Tam 12, 18

Ensi vuoden alussa Keskimaan Saleissa, S-marketeissa ja Prismoissa otetaan käyttöön uusi työkalu, joka auttaa parantamaan asiakaspalvelun laatua.

Jou 21, 17

Äänekosken ja Suolahden S-marketeissa osalla työntekijöistä työvuorolistalla on vuoroja molemmissa myymälöissä. Monitoimipaikkatyöskentelystä hyötyvät kaikki: asiakas saa parempaa palvelua, työntekijä enemmän palkkaa ja toimipaikka tehokkaampaa tekemistä. 

Jou 20, 17

Hotellin tekijät

juttusarjassa esittelemme ihmisiä, yhteisöjä ja yrityksiä, jotka yhdessä rakentavat Original Sokos Hotel Alexandran tarinaa. Hotellin vastaanotossa työskentelevät Pia Kauppinen, Juuli Kallio ja Mirka Tuomainen palvelevat asiakkaitaan aina hymyssä suin, tänä vuonna myös joulun aikaan.

 

Jou 19, 17

Keskimaan hallinnossa pitkän ja vaikuttavan uran tehnyt Timo Kässi palkittiin lokakuussa Pellervo-seuran kultaisella Gebhard-mitalilla. Tunnustus meni oikeaan osoitteeseen, sillä Timo on henkeen ja vereen osuustoimintamies.

Jou 18, 17

Seppälän Prisma, viikko aikaa jouluun. Kello on kääntynyt yön tunteina lauantailta sunnuntain puolelle. Prisman käytävillä kulkee hyväntuulisia ja kiireettömiä asiakkaita ostoksilla.  

Jou 18, 17

Vuosi sitten 64,9. Nyt 77,8. Jämsänkosken S-marketin työyhteisötutkimuksen tulos pomppasi kerralla pitkästi toistakymmentä pykälää ylöspäin. Kehitystä on tapahtunut kaikilla osa-alueilla.

Jou 17, 17

Muuramen S-market on Keskimaan tuorein Supertiimi. Superammattilaisen tittelin pokkasi puolestaan Jari Nevalainen, joka tekee vuoroja Sokoksella ja Kodin Terrassa.

Jou 15, 17

Sain tänään peräjälkeen kaksi puhelinsoittoa, jotka olivat erityisen mieleenpainuvia. Ensimmäisessä puhelussa asiakas halusi antaa palautetta Keljon infoon: hän oli asioinut postimerkkiostoksilla ja saanut erityisen iloista ja hyvää palvelua ”pitkältä vaalealta nuorelta mieheltä, joka oli myös keskustellut asiantuntevasti postimerkin aiheen suunnitelleesta taiteilijasta”.

Jou 14, 17

Vaajalan S-marketin yhteyteen avatun ABC CarWashin asiakkaat ovat riemastuneet pesutapahtumaan sisältyvästä väri-iloittelusta.

Jou 13, 17

– Jokainen S-market on kiistattomasti paikkakunnan tai alueen paras ruokakauppa, Nina Röppänen kiteyttää laatuohjelman tavoitteen.

Jou 06, 17

Kukat ja kissat;  siinä pari minulle hyvin rakasta asiaa. Tosin ne kaksi sopivat todella huonosti yhteen. Kukkarakkaana ihmisenä tahtoisin sisustaa kotia erilaisin kukkasin, mutta kotonani asustaa kaksi hyvin aktiivista siamilaiskisua, joten minun täytyy miettiä aina moneen kertaan, mitä kukkaa uskallan kotiini viedä.

Mar 30, 17

Pikkujoulukattauksen ideoita

Pikkujoulu on yhteisten illallishetkien aikaa. Herkullisen ruuan lisäksi kannattaa panostaa myös silmänruokaan kukilla. Pikkujouluteemaan sopivat esimerkiksi trendikkäät köynnökset, jotka voidaan sitoa erilaisista vihreistä tai havuista.

Mar 30, 17

Leikkokukkakimput ja -asetelmat ovat nousseet vuosi vuodelta yhä suositummiksi perinteisten joulukukkaistutusten, sekä muiden jouluisten ruukkukukkien rinnalle. Jokaiseen makuun löytyy varmasti jotain niin perinteisen punaisen ystävälle kuin valkoisesta joulusta haaveilevalle.

Mar 30, 17

Meillä kaikilla on tarve saada tietää, että miten on omassa työssään pärjännyt. Meneekö hyvin vai huonosti? Palautteen anto ymmärretään perinteisesti esimiehen tehtäväksi. Esimiehellä on tietysti iso rooli tässäkin asiassa, mutta erityisen merkitykselliseltä tuntuu suoraan asiakkaalta saatu palaute, on se sitten risuja tai ruusuja.

Mar 30, 17

Suvi Hämäläinen, Anne Sainio ja Anne Timonen asettautuivat kuvaan vasta maalattuun tuulikaappiin uusien liukuovien eteen.
– Asiakkaat ovat olleet näistä todella innoissaan.

Mar 29, 17

Pihtiputaan S-marketin uudenkiiltävissä uuneissa paistettiin ensimmäisenä käyttöpäivänä iltakuuteen mennessä 1 200 riisipiirakkaa.
– Onhan se kieltämättä aika paljon neljän tuhannen asukkaan kunnassa, marketpäällikkö Ritva Kumpulainen hymyili onnistuneen avajaispäivän tunnelmissa.

Mar 24, 17

Vaajakoskella viikonlopun ykköspuheenaihe oli S-market Vaajalan pihaan avattu uusi ABC-autopalvelualue. ABC-tankkauspiste ja ABC CarWash-autopesupalvelu ovat selvästikin Vaajakoskelle tervetulleita palveluja.

Mar 23, 17

Keskimaan Sokos Hotellien Revenue Manager Petri Kemiläinen tietää, mikä on oikea hotellihuoneen hinta Jyväskylässä minäkin päivänä. Hinta perustuu monipuoliseen, analyyttiseen tietoon.

– Vastaan Sokos Hotelliemme huonehinnoista eli siitä, että myymme jokaisena päivänä huoneita oikealla hinnalla, Petri kiteyttää toimenkuvansa.

Mar 22, 17

Osuuskauppa tarjoaa työntekijöilleen vaihtelevia työtehtäviä. Hyvä esimerkki on vaikkapa Keskimaan promotiimi, joka jakaa tietoa ja aktivoi asiakkaita erilaisissa tapahtumissa.

Keskimaan promotyöntekijät valittiin tehtävään talon sisältä viime keväänä. Valinnoissa painotettiin muun muassa myyntihenkisyyttä, sosiaalisia taitoja, iloisuutta ja heittäytymiskykyä.

Mar 15, 17

Keuruun Lähi ABC:n työryhmä on kokoontunut tiimipalaveriin. Keljonkankaan ABC:ltä on saatu asiakaspalveluun apuvoimia niin, että kaikki voivat osallistua. Ovi takatiloihin käy ahkerasti, kun vapaapäivällä ja ansaitulla lomalla olevatkin tulevat hymyssä suin paikalle.

Mar 08, 17

Kiireen tunne on tänä päivänä monelle arkipäivää. Pitäisi saada enemmän aikaan vähemmässä ajassa, tehdä montaa asiaa samanaikaisesti. Tavoitteet ovat yhä korkeammalla ja ainoa keino selviytyä on kiristää tahtia sen enempää ajattelematta? Elämme kiireistä elämäämme niin, että emme kiinnitä huomiota siihen, mistä päivittäiset hetkemme ja kokemuksemme muodostuvat.

Mar 01, 17

Sanna Järvinen ehti olla töissä 27 vuotta Jämsän Rossossa, kunnes ravintola lopetettiin kannattamattomana likimain vuosi sitten. Nyt Sanna on saatavuusvastaava Korpilahden S-marketissa.

Mar 01, 17

Hotellin tekijät – juttusarjassa esittelemme ihmisiä, yhteisöjä ja yrityksiä, jotka yhdessä rakentavat Original Sokos Hotel Alexandran tarinaa. Hotellin kanta-asiakas, työmatkustava Perttu Hiironen kokee joka kerta olevansa tervetullut taloon.

Lok 27, 17

”Kangasniemen S-marketissa palvelu erittäin hyvää ja ystävällistä. Tuotevalikoima monipuolista ja erityisesti hedelmäpuoli on kiitettävä, paljon parempi kuin Mikkelin Prisman. Suosikkikauppamme jossa pääsääntöisesti asioimme.”

Lok 25, 17

Luonnosta materiaalia kukkasidontaan

Suomen luonnosta ja puutarhoista löytyy valtavasti ihanaa materiaalia, jota voi käyttää kukkasidonnassa. Luonnonmateriaaleja kerättäessä täytyy olla maanomistajan lupa.

Luonnonmateriaalit kannattaa kerätä pilvisellä säällä tai illalla/aikaisin aamulla, jolloin ne säilyvät pidempään. Niille on hyvä myös tehdä kylmäkäsittely eli esimerkiksi säilyttää niitä yön yli kylmiössä.

Lok 22, 17

Heli Koivuporras on malliesimerkki keskimaalaisesta moniosaajasta. Hän sompailee sujuvasti kolmen eri toimialan välillä.

Heli Koivuporras on aiemmin työskennellyt pitkään ABC Palokassa ja tehnyt mahdollisuuksien mukaan vuoroja Keskimaan muissa yksiköissä. Puolisentoista vuotta sitten tuli eteen mahdollisuus vaihtaa kotipesä Palokasta Seppälään.

Lok 18, 17

Olemme viime viikkojen aikana kokoontuneet pienissä ryhmissä koko henkilökunnan palaverien merkeissä. Kokoontumisten teemana ja tarkoituksena on ollut yhteisen maiseman muodostaminen meidän tavoitteista ja toimintatavoistamme. Mutta millaisista asioista toimiva työyhteisö onkaan tehty?

Lok 05, 17

Kuulaat syyspäivät ja kirkkaan punaiset marjat pihlajissa tuovat mieleen tarinan ketusta ja pihlajanmarjoista: Kettu löysi pihlajapuun, ja halusi syödä marjoja. Se yritti napata niitä puusta, mutta ne olivat liian korkealla. Jonkin aikaa turhaan yritettyään kettu totesi: ”Ne ovat kuitenkin happamia”, ja lähti murheissaan pois.

Syy 20, 17

Tämän päivän sanomalehdessä oli mielenkiintoinen artikkeli myönteisen palautteen merkityksestä kasvatustyössä. Jutussa puhuttiin vahvuuskasvatuksesta, joka perustuu siihen, että kaikilta löytyy vahvuuksia, joiden varaan palautteenantoa kannattaa rakentaa.

Elo 23, 17

Syksyisiä somistuksia ulkotiloihin

Kesäkukka-ajan päättyessä on kiva somistella terassia, kodin sisäänkäyntiä ja vaikkapa portinpieltä esimerkiksi syysistutuksilla, lyhdyillä ja kransseilla.

Elo 23, 17

Lapsiperheen arki on usein kiireistä: Aamulla on aikainen herätys ja aamutoimien jälkeen ampaistaan vauhdilla töihin. Perheen pienemmät viedään matkalla päiväkotiin tai hoitoon isompien kiiruhtaessa kouluun. Illalla sitten käydään kaupassa koko perheen voimin, jotta päästään nauttimaan päivällistä. Mutta kauppareissu nälkäisten lasten kanssa voi joskus tuntua hieman työläältä.

Elo 10, 17

Ekologista surusidontaa

Ekologisuutta ajatellaan usein myös hautajaiskukkia mietittäessä. Perinteinen hautavihko sidotaan hautavihkopohjaan, joka sisältää muovia ja kukkasienen. Hautavihkopohjaan sidotusta työstä saadaan hyvin näyttävä. Ekologinen vaihtoehto kahvalliselle hautavihkolle on hautakimppu, joka voidaan toteuttaa niin pyöreänä kuin pisaranmallisenakin.

Elo 01, 17

Tuliaisideoita

Loppukesästä vietetään mm rapujuhlia, venetsialaisia sekä erilaisia sadonkorjuuteemaisia kekkereitä. Viemisiksi syksyn juhliin löytyy kukkakaupasta paljon erilaisia ideoita. Ensimmäiset pallokrysanteemit saapuivat kukkakauppoihin jo heinäkuussa ja näyttävä krysanteemi kukkiikin myöhään syksyyn. Pimeneviin iltoihin tunnelmaa tuovat lyhdyt.

Hei 24, 17

Orkidean hoito

Orkidea on helppohoitoinen kasvi, kun vaan pitää huolen riittävästä valosta ja ilmankosteudesta.

Orkidea viihtyy valoisassa, muttei paahteisessa paikassa. Se ei siedä vetoa eikä kylmää.

Hei 19, 17

Usein kuulee sanottavan, että pienet asiat ratkaisevat. Tämä pitää paikkaansa myös kaupassa asioidessa. Esimerkiksi ostoskorien ja -kärryjen puhtaus on yksi näistä asioista.

Hei 12, 17

Kesään kuuluu olennaisesti lomailu ja huoleton oleilu harrastusten parissa. Meillä Prismassa arki rullaa tavalliseen tapaan: hyllytämme tavaroita ja palvelemme asiakkaita parhaamme mukaan. Toki meilläkin on meneillään henkilökunnan kesälomakausi ja kesälomittajat hoitavat osin vakituisen porukan hommia. Mutta kaikilla on mahdollisuus lomaan.

Kes 29, 17

Kukkien välityspalvelu Mestarin Kukassa

Kukkalähetys on kiva tapa muistaa tai muuten vaan yllättää, jos et itse pääse paikanpäälle.

Täällä Jyväskylän alueella meidän kautta voidaan toimittaa kukat saman päivän aikana, jos teet tilauksesi 14.00 mennessä.

Jos saaja asuu kauempana Suomessa tai jopa ulkomailla, laitamme tilauksen Interfloran välityksellä.

Kes 26, 17

Kesäkukkavinkit aurinkoiselle paikalle

Kun valitset kukkia aurinkoisen paikan istutukseen, on huomioitava kasvien ominaisuudet. Kaikki kasvit eivät siedä jatkuvaa auringon paahdetta.

Meiltä usein kysytään kukkavinkkejä aurinkoiselle parvekkeelle ja terassille, joten tässä muutama vinkki kukista ja myös siitä, mitä kannattaa huomioida astiaa ja kasvualustaa valitessa.

Kes 06, 17

Mitä kukkia rippilahjaksi?

Kesän juhlasensongin lähestyessä moni saa kutsun rippijuhliin. Meiltä Mestarin Kukassa kyselläänkin usein että mitä kukkaa rippijuhliin tulisi viedä.

Kes 06, 17

Kesän häätrendit 2017

Kesän 2017 häätrendeissä näkyy voimakkaasti viimekesältäkin tuttu luonnollisuus. Morsiuskimpuista halutaan rentoja ja kedoltakerätyn oloisia. Kimput sidotaan omin varsin, jolloin kukkien varret saavat jäädä näkyviin. Kimpun kädensija päällystetään satiininauhalla, pitsillä tai juuttinarulla. Kimpuissa muoto on pyöreä, mutta hyvin epäsymmetrinen, jopa villi.

Kes 06, 17

Meillä kaikilla on luonteenpiirteitä, jotka korostuvat enemmän kuin muut. Joku on määrätietoisempi ja rohkeampi, joku taas toista ystävällisempi ja kolmas tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. Nämä yksilölliset erot ovat sitä paljon puhuttua erilaisuutta, joka tekee meistä ainutkertaisia juuri sellaisina kuin olemme.

Kes 06, 17

Hotellin tekijät - juttusarjassa esittelemme ihmisiä, yhteisöjä ja yrityksiä, jotka yhdessä rakentavat Original Sokos Hotel Alexandran tarinaa. SOL Palveluiden palveluvastaavat Teresa Rand ja Cho Cho Mar Naw pitävät huolta siitä, että hotellivieraat saavat majoittua siisteissä ja puhtaissa huoneissa.

 

Kes 06, 17

Osuuskauppa Keskimaa palkitsee vuodessa kolme ansioitunutta työryhmää Meidän Keskimaa -hengessä.

Kes 02, 17

Vietimme viime viikonloppuna työryhmien virkistäytymispäivää ulkoilma-aktiviteettien merkeissä. Keljon porukka vietti lauantaipäivää kisaten maalaisolympialaisissa ja kuohuvaa koskea kumiveneellä laskien. Palokan tiimi oli halunnut viettää sunnuntain rohkeasti myös koskiseikkailun teemalla, johon kuului koskimelonnan lisäksi kuohujen ylittämistä vaijerilla liukuen sekä köydellä tasapainoillen.

Toukokuu 24, 17

Keljossa vietettiin viime lauantaina lasten päivää. Henkilökuntamme oli pukeutunut teeman mukaisesti lapsellisiin asuihin. Päivän aikana saattoi törmätä menninkäiseen, pelleen, ampiaiseen, peikkoon tai vaikkapa tiikeriin. Työnteon lomassa tapahtui monia iloisia kohtaamisia pikkuväen kanssa. Ja toki karkkejakin oli jaossa halukkaille pomppulinnasta ja hattarakoneesta puhumattakaan.

Toukokuu 10, 17

Hotellin tekijät - juttusarjassa esittelemme ihmisiä, yhteisöjä ja yrityksiä, jotka yhdessä rakentavat Original Sokos Hotel Alexandran tarinaa. Keski-Suomen kauppakamarille Alexandra on tärkeä neuvottelujen, kokousten ja koulutusten pitopaikka.

Huh 28, 17

Kuvittele mielessäsi jokin vuorovaikutustilanne, joka oli erittäin myönteinen ja herätti Sinussa vahvoja myönteisiä tunteita. Millaisia sanoja tilanteessa käytettiin? Millaista elekieltä tilanteessa oli? Mitä tunteita siinä heräsi? Mikä oli se juttu, joka teki tilanteesta myönteisen ja mieleenpainuvan?

Huh 24, 17

Helppoa hyötykeräämistä

Enenevissä määrin kotitalouksissa lajitellaan kaikki eri jätteet ja tuodaan niitä kauppoihin. Meillä on kauppana iso vastuu monen eri jakeen vastaanottamisessa ja olemmekin päättäneet tehdä sen mahdollisimman helpoksi.

Huh 20, 17

Asiakkaille tärkeä kauppakeskuksen kokonaistarjooma

Osassa Prismoja on useita kokonaistarjontaa vahvistavia etumyymälöitä. Näin on myös meillä Seppälässä. Meillä on yhteensä liki 20 etumyymäläliikettä ravintolamaailmoineen tuomassa asiakkaille lisäpalveluja.

Huh 18, 17

Laadukas ja siisti hedelmä- ja vihannesosasto on tärkeä osa tarjoomaa

Hedelmät ja vihannekset ovat perinteisesti yksi niitä käyntikortteja myymälässä kuin myymälässä, josta kauppa muistetaan hyvässä ja pahassa. Pitää samaan kappaleeseen heti todeta, että niin tärkeä kuin se onkin ja tehtiinpä sen eteen miten paljon vain töitä, on se myös todella haastava ja erityistä osaamista vaativa tuoteryhmä.

Huh 12, 17

Ideoita Prismasta arkeen ja juhlaan

Asiakkaille on tärkeä saada myymälästä perusostosten lisäksi toisinaan jotain inspiroivaa, uutta ja ideoita antavaa spontaania, joko kotiin, mökille tai vaikka työpaikalle. Yksistään se ei riitä, että meillä on kymmenien tuhansien tuotteiden valikoima. Tärkeää on, että valikoima seuraa aikaa ja antavat myös virikettä niin arkeen kuin juhlaan.

Huh 10, 17

Me olemme tehneet kevään aikana Keljon Prismassa isoa uudistusta. Tuotealueita on sijoitettu uusille paikoille. Kalusteita, valaistusta sekä miljöötä on uudistettu. Mutta mikä on saanut meidät lähtemään tällaiseen urakkaan? Vastaus löytyy arvoistamme: uudistamme jatkuvasti toimintaamme. Haluamme olla halutuin ja hyödyllisin kauppa kaikille asiakkaillemme.

Huh 07, 17

Mistä syntyy tiimin menestys? Luin taannoin eräästä tutkimuksesta, jossa selvitettiin menestyksekkäiden tiimien toimintatapoja ja kommunikointia. Kyseisessä tutkimuksessa kaksi eniten menestykseen vaikuttavaa asiaa olivat tiimin sisäinen energia sekä se, miten paljon tiimin jäsenet olivat toistensa kanssa tekemisissä epämuodollisissa tilanteissa vaikkapa kahvitauoilla.

Maa 27, 17

Hotellin tekijät - juttusarjassa esittelemme kuukausittain henkilön, joka on rakentamassa Original Sokos Hotel Alexandran tarinaa. Nyt annamme puheenvuoron maaliskuussa täysin uudistuneena avattavan Jalo-ravintolan ravintolapäällikkö Jaska Lahdelle ja keittiömestari Karri Hokkaselle.  

Maa 21, 17

Hotellin tekijät - juttusarjassa esittelemme kuukausittain henkilön, joka on rakentamassa Original Sokos Hotel Alexandran tarinaa. Nyt vuorossa on kokous- ja tilausravintola Franseskan vuoropäällikkö Moona Aalto.

Maa 18, 17

Hotellin tekijät - juttusarjassa esittelemme kuukausittain henkilön, joka on rakentamassa Original Sokos Hotel Alexandran tarinaa. 

Maa 18, 17

Hotellin tekijät - juttusarjassa esittelemme kuukausittain henkilön, joka on rakentamassa Original Sokos Hotel Alexandran tarinaa. Tällä kertaa esittelyvuoron saa hotelliuudistuksen pääurakoitsijana toimivassa Rakennustoimisto Alonen Oy:ssä kirvesmiehenä työskentelevä Joni Göös. 

Maa 18, 17

Tiedät varmaan sen tunteen, joka syntyy kivalta tuntuvasta tekemisestä? Tunteen, jossa tekeminen itsessään on niin mukavaa, että teet sitä aidosti hetkeen heittäytyen, miettimättä enempää itse aikaansaannosta. Usein koemme jotakin tällaista pelatessamme tai leikkiessämme joko yksin tai yhdessä muiden kanssa.

Maa 18, 17

Pidimme pari viikkoa sitten koko henkilökunnan palavereja Keljon ja Palokan Prismoissa. Meillä oli keskusteltavana monta asiaa, jotka liittyivät meidän työporukan yhteiseen tekemiseen.

Maa 10, 17

Luin taannoin eräästä julkaisusta, jossa kerrottiin kuinka kiitollinen elämänasenne lisää monella tavalla hyvinvointia. On osoitettu, että kiitollisuus on yksi eniten onnellisuuteen vaikuttava asia. Se myös vahvistaa suhteita muihin ihmisiin. Kyky kokea kiitollisuutta tuo myös merkityksellisyyttä omaan elämään.

Hel 27, 17

Menestyminen alati muuttuvassa maailmassa edellyttää jatkuvaa uudistumista. Ainoa tapa hallita muutoksia on lisätä oman tiimin osaamista ja ajattelua. Aivot ovat kuin mikä tahansa muukin elin: ne surkastuvat, jos niitä ei aktiivisesti käytetä!

Hel 17, 17

Mitä ymmärrämme hyvinvoinnilla? Onko se sitä, että harrastaa liikuntaa ja yrittää syödä mahdollisimman terveellisesti?  Vai sitä, että ei murehdi joutavia? Monesti kuulee puhuttavan psyykkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista lisättynä ihmisen sosiaalisilla tarpeilla. Hyvinvointi on hyvin kokonaisvaltainen kokemus.

Hel 03, 17

Milloin viimeksi autoit pyyteettömästi ventovierasta ihmistä kadulla, kun huomasit edellä kulkevan pudottavan käsineensä maahan? Tai autoit iäkkäämmän kulkijan turvallisesti kadun yli? Muistatko? Vaikutit myönteisesti jonkin ihmisen elämään. Tuotit tuohon kohtaamiseen jotakin arvokasta. Miltä se tuntui? Luulenpa, että aika hyvälle.

Hel 01, 17

Ravintolapalvelut sekä take-away lounasvaihtoehdot osana Prisman palveluja

Ravintolapalvelut ovat tuttu näky niin kauppakeskuksissa kuin hypermarketeissa. Perinteisten ravintolamaailman palveluiden lisäksi myös myymälöiden omat take-away -lounasvaihtoehdot ovat lisääntyneet matkan varrella.

Tam 31, 17

Uuden asian opettelu on mahtava juttu. Tiedämme tunteen, kun lapsi ottaa ensi askeleensa. Voi sitä osaamisen riemua! Tuon saman tunteen kokeminen aikuisena voi tuntua ihan yhtä mahtavalta. Onnistuminen tuntuu hyvältä, kun jokin aikaisemmin mahdottomalta tuntuva onkin yhtäkkiä mahdollista.

Tam 20, 17

Yhteisollisyyden aika Keljossa

Me ihmiset olemme pohjimmiltamme sosiaalisia olentoja. Meissä asuu syvällä tarve saada hyväksyntää ja tarve vastata muiden odotuksiin. Olemme herkkiä toisten reaktioille. Sosiaalisten normien noudattaminen on juurtunut meihin syvälle. Hyväksynnän kaipuu voi joskus olla niin suurta, että matkalla unohtuu omaehtoinen elämä. Elämästä tulee suorittamista.

Tam 18, 17

Tehokas toiminta mahdollistaa parhaan asiakaspalvelun

Asioinnin helppous sekä luotettava toiminta ovat meille tärkeä asia, vaikkakin toisinaan helpommin sanottu kuin tehty. Tuotteiden kilpailukykyisestä hinnasta huolehtiminen on puolestaan teknisesti helppo suoritus, mutta asiat taustalla, jotka mahdollistavat halvat hinnat, eivät enää olekaan niin yksinkertaisia. Myymälän kustannustehokas toiminta on avain halpaan hinnoitteluun.

Tam 06, 17

Digipalvelut kampaamossamme

Hypermarkettien yhteyteen rakennamme jatkuvasti kaupassa käynnin ohella käytettäviä palveluja, kuten apteekkeja, ravintolamaailmoja, ja parturi-kampaamoja. Näistä kaikista palveluista meillä on kokemusta jo pidemmältä ajalta, ja nämä kaikki palvelut löytyvät myös uudesta Prisma Seppälästä.

Lok 17, 16

Prisman vaihtoehdot lounaalle ja nopeaan asiointiin

Käymme säännöllisesti asiakkaiden kanssa keskustelua siitä, kuinka Prisma on liian suuri ja etäisyydet liian pitkiä nopeisiin pieniin ostoksiin. Olemme tätä asiaa täällä pohtineet ja miettineet, miten me tämän mielikuvan voisimme jotenkin muuttaa, sillä vaikka kiinteistön koko on kasvanut, niin itseasiassa lyhin etäisyys myymälään on säilynyt ennallaan tai jopa lyhentynyt.

Lok 13, 16

Piha-alueen terveiset

Tiivistettynä meille kaikkein tärkeintä on, että asiakkaan on halutessaan helppoa ja nopeaa käydä asioilla ja saada kaikki tarvitsemansa tuotteet – tietysti edullisimpaan mahdolliseen hintaan. Siihen päälle vielä hyvä, iloinen asiakaspalvelu niin myymälässä kuin piha-alueillakin, niin se on siinä.

Lok 10, 16

 Eilen kävin maistelemassa Jyväskylän Marttojen tarjoilemaa kakkua ja kahvia Palokan Prisman kunniaksi.

Lok 07, 16

S-ryhmä digitalisoi palveluitaan ja me Keskimaalla haluamme olla tässä kehityksessä vahvasti mukana. Jo viidennes asiakasomistajistamme on ottanut käyttöön S-mobiilin, Kauppakassipalvelun suosio kasvaa koko ajan ja asiakkaamme ovat löytäneet meidät hyvin myös sosiaalisesta mediasta.

Lok 06, 16

Pihat käyttöön vaiheittain

Uuden Prisman pihaa on rakennettu n. 5kk ja hiljalleen alkaa maali häämöttämään. Lokakuussa saadaan kaikki parkkialueet käyttöön, kun piha valmistuu, ja näin on Prisma Seppälä kaikilta osin valmis.

Lok 06, 16

S-ryhmässä on jo pitkään ollut tapana palkita vuosittain ansioituneita esimiehiä Ässäpäällikkö-tittelillä. Tänä vuonna Ässäpäällikön arvon sai eri osuuskaupoista yhteensä 15 päällikköä.  Olin itse yksi palkituista. Miten tähän on tultu?

Lok 03, 16

Hypermarket digitalisoituu

Paperiset palautelaput, printtimainokset, ruutupaperikauppalistat, tuotteen etsimiseen käytetty aika, kassajonot, reseptitulostimet, paperikuitit, ostosten kerääminen... alkaako näiden aika olla lopullisesti ohi?

Asiakkaat odottavat kaupalta enenevissä määrin digitaalisia ja uusia teknologisia ratkaisuja tuomaan helpotusta, nopeutta ja mukavuutta kauppareissulle.

Lok 03, 16

Tehokkuuden kehittäminen ei aina suju ongelmitta

Kun uusi myymälä avataan, kuluu aina tovi ennen kuin myymälän prosesseja päästään hiomaan kuntoon. Tämä on kuitenkin vaihe, joka tulee väistämättä eteen ja saattaa hetkittäin vaikuttaa kaupan palvelu-, saatavuus- tai muuhun asiointikokemukseen, koska toimintoja säädettäessä ja rajoja hakiessa virheitäkin sattuu.

Syy 29, 16

Uhosin kesän lopulla että minua näkisi täällä vielä. Tadaa - olen täällä taas!

Syy 26, 16

Montako erilaista ostosvaunua pitää olla marketin aulassa?

Prisma Seppälän aulasta löytyy tällä hetkellä kahdeksan erilaista ostosvaunua ja kaksi eri korimallia. Meillä on kaksosille kahta eri mallia sekä yhdelle lapselle oma kaukalovaunu, autokärry. Lisäksi löytyy seniorivaunu, pyörätuolivaunu, kevyempi muovivaunu sekä perinteinen ostosvaunu. Ostoskorivalikoimassa on kannettava sekä vedettävä malli.

Syy 26, 16

Autoilevan asiakkaan palvelut tärkeä osa hypermarkettia

Hypermarketin asiakkaat liikkuvat pääosin autolla. Tähän vaikuttaa myös se, että onko myymälä sijoittunut valtateiden varsille vai keskustan lähistölle. Seppälä on aika lähellä keskustaa ja näin ollen meille tullaan usein myös pyörällä, linja-autolla, mopoilla tai vaikka kävellen.

Syy 22, 16

Parkkihalli tuo mukavuutta asiointiin

Hypermarketissa asiakkaalle tärkeää on sujuva ja helppo asiointi. Tähän vaikuttavat monet eri seikat, mutta yhtenä isona asiana voidaan pitää piha-aluetta sekä pysäköintialueita. Meillä tähän kokonaisuuteen kiinnitettiin erityisesti huomiota jo suunnitteluvaiheessa ja samassa yhteydessä päätettiin myös rakentaa parkkihalli talon eteläpäähän.

Syy 16, 16

Asioinnin helppous erityisryhmille

Paljon keskustelua herättävä aihe myymälän suunnittelussa on asiakkaat, joilla on tilapäinen tai pysyvä liikkumista rajoittava tekijä. Tämän asiakasryhmän huomiointi on haastavaa, jotta kaikki tulee huomioiduksi.

Elo 26, 16

Palaute pitää pirteänä

Pieni palautteen määrä ei suinkaan tarkoita, että kaikki on hyvin. Palautetta saa juuri niin paljon kuin sitä pyytää ja sen saamiseen vaikuttaa myös, miten siihen reagoidaan. Vaikka palautetta tulisi paljon, loppuu sen tulo, jos se ei aiheuta toimenpiteitä tai siihen ei reagoida.

Elo 24, 16

Perinteisillä tavoilla saa perinteisiä tuloksia

Avoin vuorovaikutus ja tiedon jakaminen mahdollistavat innovatiiviset toimintamallit

Elo 24, 16

Työaikaa on jäljellä enää 10 minuuttia, ja on aika käydä läpi viimeistä kahta viikkoa mainostoimistolla.

Hei 29, 16

Keskimaan yksi keskeisimmistä toimintaperiaatteista on vastuullisuus – kaikki syötäväksi kelpaava ylijäämäruoka yksiköistä lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Jokainen paikkakunta etsii oman kuntansa vastaanottajat ja määrittelee avuntarpeen sekä pystyvyyden kuljettaa ja säilyttää elintarvikkeet asianmukaisesti.

Hei 29, 16

Kesätyontekijöiden mielipiteet uudesta Prismasta

Uusi Prisman on startannut kesään vauhdilla ja näin ollen myös kesätyöntekijöillä on ollut lennokas startti uuden Prismamme tiimissä. Tänä kesänä meillä on yhteensä n. 100 nuorta kesätöissä Seppälässä. Heistä noin puolet on töissä koko kesän ja toinen puolikas on lyhyemmistä jaksoista koostuvalla työelämään tutustumisjaksolla.

Hei 26, 16

Vanhan Seppälän Prisman purkuprosessi

Ensimmäinen lohko vanhasta Prismasta alkaa olla hiljalleen matalana ja rakennustyöt pääsee alkamaan. Vanha Prisma Seppälä puretaan kolmessa lohkossa, etelästä pohjoiseen päin. Kesäkuun loppuun mennessä on ensimmäisen vaiheen osalta purkutyöt valmiina ja tämän jälkeen aloitetaan ko. alueelle rakentamaan uutta piha-aluetta sekä parkki-hallin ajoluiskaa Ahjokadun suunnasta.

Hei 22, 16

#sinulleparasta

Toisinaan on aiheuttanut hämmennystä kaupan päätös olla sinulle paras. Sinulle paras Prisma Seppälä ei suinkaan tarkoita, että olisimme päättäneet puolestanne olla parempi kuin olemme. Ajatus lähti siitä, että päätimme avata aktiivisen vuoropuhelun asiakkaiden suuntaan pyytämällä ideoita uuden Prisman suunnittelun ja toteutuksen tueksi.

Hei 22, 16

Tervehdys, kansalaiset. Epäilyttävän virallisen viestin aloittaa Olli-Pekka Louniala, 16, toinen kappale Keskimaan kesäsomettajista.

Hei 19, 16

Nimeni on Anni Virta, ja olen  elokuussa 18 vuotta täyttävä tyttö Jyväskylän laitamilta. Olen toinen tämän kesän  2016 kesäsomettajista.

Opiskelen valokuva- artesaaniksi Jyväskylän ammattiopistolla Kankaan luovalla kampuksella kolmatta vuotta. Olen myös kirjoittaja, mustan kahvin ja Netflixin suurkuluttaja, sekä käyn salilla aina silloin tällöin.

Hei 19, 16

Parempia opasteita

Mistä ratkaisu toimivaan opastukseen?

Hei 04, 16

testimiehen kesäloma

Testiryhmä lomailee

Kes 30, 16

Seppälän prisman puuhapaikka

Puuhapaikasta tuli todellinen hitti

Kes 27, 16

Hyvää Juhannusta Prismasta!

Juhannuksen aatonaatto on vuoden kiivain kauppapäivä – me olemme valmiita siihen 

Kes 23, 16

Muistan edelleen, kuinka innoissani olin kuultuani, että pääsin harjoitteluun Keskimaan henkilöstöhallintoon. Tämän jälkeen on aika lentänyt siivillä ja nyt nuo odotetut viisi kuukautta ovat ohitse. Toisaalta on mukavaa mennä kohti uusia haasteita, mutta toisaalta on myös haikeaa lähteä jo niin tutuksi tulleesta paikasta.

Kes 21, 16

Onko Seppälän Prisma hyvä työpaikka?

Seppälän Prismalla on yli 40 vuoden kokemus vähittäiskaupan edelläkävijänä niin Keski-Suomen kuin koko Suomenkin mittapuulla.

Kes 20, 16

Asiakaspalaute on meille tärkeää

Seppälän Prismassa olemme aina saaneet paljon hyvää asiakaspalautetta, joka on osoitus siitä että keskusteluyhteys asiakkaan ja kaupan välillä on molemminpuolin koettu toimivaksi. Uuden Prisman avaukseen liittynyt viestintä sosiaalisessa mediassa sai vuorovaikutuksen täysin uudelle tasolle.

Kes 17, 16

Uuden Prisman teemaviikot

Uuden Prisman avajaiset toivat koko toukokuun täyteen erilaisia tapahtumia. Aloitimme huhtikuun lopussa Vappu-teemalla, josta polku lähti rakentumaan äitienpäivä-teeman kautta kohti lähiruokaa ja herkuttelua. Äitienpäivänä koristelimme kaikille äideille nimikoidut kakut, ja ananakset kuorittiin valmiiksi asiakkaan pyynnöstä.

Kes 16, 16

Teimme keskiviikkona 8.6 mainososaston kanssa roadtripin Keskimaan S-marketteihin. Tarkoituksena oli käydä tutustumassa Keskimaan alueen S-marketteihin ja niiden toimintaan, sillä paikanpäällä ei tule usein itse käytyä. Ei tainnut myrsky iskeä Keski-Suomeen, sillä sää suosi meitä koko matkan ajan ja aurinko porotti kirkkaalta taivaalta. 

Kes 09, 16

”Nyt on Karstulassa Keski-Suomen hienoin S-market”

Kes 03, 16

Torstaina 2.6. kävin tutustumassa Jyväskylän Kodin Terran Omistajapäiviin. Mikä ihmeen Omistajapäivä?

Kes 03, 16

Sain maanantaina 30.5. tehtäväksi käydä tutustumassa uuteen Seppälän Prismaan. En ollut ennen tätä päivää ikinä käynyt kyseisessä Prismassa, sillä löydän tarvittavat palvelut lähempää. Lisäksi minulla ei ole vain yksinkertaisesti ollut aikaa käydä tutustumassa.

Toukokuu 31, 16

Keskisuomalaisten makujen markkinat

Keskisuomalaiset ruokatuotteet nostettiin pääosaan Seppälän Prisman lähiruokamarkkinoilla.

Toukokuu 24, 16

Ensimmäinen päiväni mainososastolla

Heipä hei kaikki!

Toukokuu 24, 16

Jyväskylän Seppälän uusi Prisma avattiin torstaina 28.4. aamukymmeneltä. Ensimmäiset asiakkaat, Muru, Eeva ja Markus Kouvalainen, pääsivät kuitenkin ostoksille jo tuntia aikaisemmin.

_dsc1521.jpg

Huh 30, 16

Seppälän vuonna 1972 avatun Suomen ensimmäisen Prisman päivät alkavat käydä vähiin, sillä uusi Prisma Seppälä avataan torstaina 28.4. klo 10.

Vanhassa Prismassa vietettiin kolmepäivisiä päättäjäisiä hauskoissa, vauhdikkaissa, ajoittain tungosmaisissa ja monilta osin ainutkertaisissa tunnelmissa, muun muassa graffititaiteilun merkeissä. Mutta mitä lukee ylläolevassa kuvassa?

Huh 24, 16

Uusi Prisma avataan 28.4.2016. Sillä varmistetaan, että Seppälän Prisma säilyttää paikkansa Keski-Suomen suurimpana kauppapaikkana ja Keskimaan lippulaivana myös seuraavat vuosikymmenet. Uuden ajan hypermarketin on vastattava sekä asioinnin että työskentelyn näkökulmasta nykypäivän ja ennen kaikkea tulevaisuuden vaatimuksiin.

Huh 24, 16

Kaikki Prisman 260 työntekijää valmennetaan Keskimaan uuden lippulaivan avaukseen. Valmennuspäivä aloitetaan halaamalla työkavereita.

Seppälän uuden Prisman avajaisiin on enää muutama päivä aikaa. Näistä kuvista saat osviittaa siitä, miltä uusi Prisma näyttää ja mitä siellä tapahtuu tällä viikolla.
Kuvat: Pekka Rötkönen

Huh 20, 16

Seppälän Prismassa on vuosittain noin kolme miljoonaa kassatapahtumaa. Sen valttikortteja ovat aina olleet laajat valikoimat ja edulliset hinnat. Keskimaassa hintojen alentaminen aloitettiin Prismoista jo reilua vuotta ennen S-ryhmän valtakunnallisen halpuuttamisen käynnistymistä.  

Huh 16, 16

Seppälän Prisma on aina ollut haluttu ja tykätty työpaikka, jossa on tehty jopa vuosikymmenien mittaisia työuria. Tällä hetkellä Prismassa on töissä kaikkiaan pari sataa työntekijää, joilla on työvuosia talossa keskimäärin lähes kymmenen vuotta. 

Huh 09, 16

#testiryhmä testaa: Uusi palvelutori

Palvelutori oli testiryhmän prässissä jo useita kuukausia sitten, kun nykyisessä Prismassa mittailtiin ja tutkailtiin palvelutiskiä. Siltä pohjalta sekä asiakkaiden toiveiden myötä, olemme rakentamassa nyt uuteen Prismaan entistäkin parempaa palvelutoria, jossa kasvaneet tilat mahdollistavat valikoimissa uusia tuulia.

Huh 07, 16

#testiryhmä testaa: Uusi paistopiste

Testiryhmä testasi jokunen kuukausi sitten nykyisen Prisman paistopistettä ja teki omien havaintojen sekä asiakastoiveiden pohjalta suunnitelmat uuden Prisman osalta ko. palvelun parantamiseksi.

Huh 06, 16

Seppälän Prismassa oli aikoinaan oma parturi-kampaamo. Välillä palvelusta vastasi useiden vuosien ajan vuokralaisena toiminut yrittäjä, kunnes vuonna 2011 parturi-kampaamo palautui jälleen Keskimaan omaksi liiketoiminnaksi. 

Huh 02, 16

#testiryhmä testaa: Parempi kahvi

Meiltä on toivottu erilaista yllätyksellisyyttä sekä valikoimaan että palveluun. On paljon erilaisia asioita, joita eri puolilla Suomea ja maailmaa on vähittäiskaupassa tehty, ja niihin me olemme myös perehtyneet. Aikomuksemme oli hankkia myymäläämme Euroopassa hyvin yleinen mehulinko, jossa tuoreista hedelmistä puristetaan mehua pulloon ns. itsepalveluperiaatteella.

Maa 31, 16

#testiryhmä testaa: Takeaway

Isokokoinen myymälä saa osakseen kehittävää palautetta liittyen asioinnin nopeuteen. Väistämättä uudessakin Prismassa etäisyydet ovat nykyisen kaltaisia, eli kohtuullisen pitkiä, vaikka lyhin reitti parkista hedelmä-vihannesosastollle onkin vain joitain kymmeniä metrejä.

Maa 29, 16

Kahvila- ja ravintolapalvelut ovat aina kuuluneet Prismaan. Cafeteria sai laajennusten yhteydessä paremman paikan, lisää tilaa ja uuden Prisma Café -nimen. 2000-luvun alussa avattiin Presso ja Hesburger sekä vuosikymmenen lopulla Buffa

Maa 26, 16

#testiryhmä testaa: Kesäpiha

Nykyisen Prisman kesäpihan palvelupiste, jota kutsumme ”kopiksi” on toiminut meidän näkökulmasta ihan kohtuullisen hyvin, mutta asiakkaan näkökulmasta sitä voi vielä kehittää. Testiryhmä lähti tässä palvelun kehittämisessä asiakkaan näkökulmasta pohtimaan, miten asiakas toimii nykyisessä ja miten se voisi toimia paremmin uudessa.

Maa 24, 16

#testiryhmä testaa: Kaasumyynti

Asiakkaat ovat kyselleet meiltä pitkin vuotta nestekaasua ja onhan sitä toki ollut saatavilla nytkin, mutta ei ole ehkä ollut helpoimmasta päästä kaupanteko kaasurintamalla nykyisissä puitteissa.

Maa 22, 16

Prisman viimeisin laajennus toteutettiin vuonna 2003. Samalla tontilla sijainneet kone- ja rautavarasto sekä Vaasan leipomo purettiin myymälän uuden osan ja parkkipaikkojen tieltä. Myyntiala kasvoi muutamalla tuhannella neliöllä, jolloin valikoimia voitiin jälleen laajentaa kaikilla osastoilla.

Maa 19, 16

#testiryhmä testaa: Pihan selkeys

Uuden Prisman piha-alueelle on ladattu paljon odotuksia eri näkökulmista. Minä toivoisin, että piha on asiakkaalle mahdollisimman helppo ajaa ja liikkua, sekä tietysti näin ollen myös turvallinen. Jokin toinen instanssi taas saattaa ajatella olevan vielä tärkeämpää minkälaisia viheralueita ja virikkeitä saadaan.

Maa 17, 16

#testiryhmä testaa: Kierrätypiste

Uuden Prisman rakentuessa on myös kierrättäminen nousemassa uudelle tasolle. Asiakkaat puhuvat nykyään paljon kierrättämisestä ja siltä odotetaan myös paljon. Kaikille eri jakeille tulisi olla oma keräys jne.

Maa 15, 16

1990-luvulla Prisman ulkoseiniä siirrettiin kahteen otteeseen, vuonna 1992 ja 1998, jonka jälkeen myymälän koko oli kasvanut kolminkertaiseksi alkuaikoihin verrattuna.

Maa 12, 16

#testiryhmä testaa: ABC Polttoainejakelu

ABC kylmäasema löytyy nykyään jo lähes jokaisen isomman marketin pihasta. Polttoaineen myynti on hyvin merkittävä osa palvelevaa market-yksikköä kuten Prismaa. Polttoaineet ovat yksi myydyimpiä tuotteita Prisman tontilla ja näin ollen ko. alueen palveluiden tulee olla myös kunnossa ja vastata asiakkaiden tarpeita.

Maa 10, 16

#testiryhmä testaa: ABC Pesukatu

Mitähän tapahtuu, kun ihminen menee autonpesukoneeseen?

Olemme saaneet paljon positiivista palautetta nykyisestä Prisma Seppälän ABC Pesukadusta. Positiivinen palaute näkyy myös jatkuvasti kasvavasta asiakasmäärästä. Pesukadun sisäosat päivitettiin vasta ja ne edustavatkin nykyteknologian kärkipäätä. Ulkoisesti pesukadulla on kuitenkin jo ikää.

Maa 09, 16

Vuonna 1984 valmistui Prisman toinen laajennus, jolloin myös automarketin julkisivua ehostettiin. Maakunnalliseksi osuuskaupaksi kasvanut Keskimaa pystyi hyvää tulosta tehneen Prisman ansiosta nopeasti panostamaan 1980-luvulla palveluverkoston parantamiseen koko Keski-Suomessa. 

Maa 04, 16

Varma kevään merkki on Kutsu Kauneuteen -tapahtuma viikolla 10. Tämä viikko on pyhitetty naisille, kauneudelle, hemmottelulle, hyvinvoinnille ja ilolle! Täällä Sokoksen kauneudessa olemme alkaneet valmistautua viikkoon jo viime syksynä. Meillä on kaikkien Sokosten kanssa yhteinen Kutsu Kauneuteen -palaveripäivä, jossa lyömme viisaat päämme yhteen ja mietimme seuraavan tapahtuman kujeet.

Maa 03, 16

#testiryhmä testaa: Suurennuslasi

Myymälässä kuulee aina aika ajoin toivetta suurennuslasista, jolla voisi lukea pientä tekstiä osassa tuotteita. Tulemme sijoittamaan kaikkiin viiteen myyjäkutsukalusteeseen suurennuslasit, joiden avulla voi tutkia haluamiaan tuotteita.

Tätä ideaa on alun perin testattu käytännössä Mestarin Herkussa ja nyt myös meidän testiryhmä testasi miten homma toimii käytännössä.

Maa 03, 16

#testiryhmä testaa: Erityisruokavaliot

Asiakkailta tuli meille muutamia kymmeniä toiveita, että kaikki gluteenittomat tuotteet sijoitettaisiin uudessa Prismassa yhteen paikkaan. Toiveista huolimatta emme pysty toteuttamaan tätä asiaa aivan täysimääräisesti, mutta nykytilanteeseen on luvassa paljon parannusta. Pakasteissa ja leipomotuotteissa kaikki gluteenittomat tuotteet sijoitetaan yhteen paikkaan.

Maa 01, 16

1970-luvulla ja vielä seuraavan vuosikymmenen alkupuolella Prismassa kävi esiintymässä monia viihdetaiteilijoita ja tähtiesiintyjiä, muiden muassa Tapio Rautavaara, Jukka Kuoppamäki, Paula Koivuniemi, Vesa-Matti Loiri, Vieno Kekkonen, Brita Koivunen, Annikki Tähti, Erkki Junkkarinen, Matti ja Teppo, Tapani Kansa ja Katri Helena.

Hel 29, 16

#testiryhmä testaa: S-Pankki ja Infopiste

Asiakaspalvelupiste eli totutummin Info tai neuvonta, tulee muuttumaan merkittävästi uudessa Seppälässä. Palvelupaikkoja tulee yhteensä kahdeksan. Viisi paikkaa tulee asiakaspalvelupisteen puolelle ja kolme s-pankin palveluille. Tällä varmistetaan aina sujuva palvelu.

Hel 25, 16

100 Suudelman Huulimeikki

Meillä oli Sokos Jyväskylän Facebook-kisa, jossa kyselimme teiltä toiveita blogipostauksiin. Useampi toivoi neuvoja nopeaan, kestävään huulimeikkiin. Teimme tyttöjen kanssa videon nopeasta ja kuitenkin kestävästä huulimeikistä, joka sopii loistavasti arkikäyttöön.

Hel 25, 16

Prismaa laajennettiin ensimmäisen kerran vuonna 1978. Saman katon alla toiminut SOK:n koneosasto siirtyi viereiseen kiinteistöön, ja vapautuneeseen tilaan keskitettiin Keskimaan Rauta-Maatalouskaupan palvelut Jyväskylässä. Maatalouskauppaa Prismassa tehtiin vuoteen 1992 saakka.

Hel 24, 16

#testiryhmä testaa: Koiraparkki

Lemmikkien osalta kesäaika on erityisesti haastavaa, koska lemmikkejä ei voi jättää kuumaan autoon odottamaan kauppareissun ajaksi. Olemme viisastuneet nykyisistä koirankopeista ja hankkineet niistä paremmat, jalostuneemmat mallit kaikille uuden Prisman oville. Jatkossa saamme yhteensä 9 koiraa pidettyä parkissa Prisman pihalla näissä koiraparkeissa.

Hel 23, 16

Myymälän alkuperäisessä logossa oli kärjellään seisova monikulmio, joka näytti prismakiteeltä. Keskimaassa keksitty Prisma-nimi otettiin vuonna 1988 S-ryhmän automarket-ketjun yhteiseen käyttöön. Keskimaa luovutti nimen ilmaiseksi, vaikka SOK oli varautunut siitä maksamaankin. 

Hel 21, 16

Prisman avajaisissa Keskimaan kilpailijat, samoin monet oman kaupparyhmän edustajat, säälivät kahta asiaa: räntäsateessa urheasti keskustasta Seppälään marssineita paraatityttöjä sekä Keskimaan toimitusjohtajaa Pekka Prättälää, jolle veikattiin ”suuruudenhullun hautajaisia”. Epäilijät joutuivat myöntämään olleensa väärässä, sillä Prisma oli kiistatta menestys. 

Hel 19, 16

#testiryhmä testaa: Kassapöydät

Kassapalvelu on haastava taiteenlaji, jossa moni asia vaikuttaa sen sujuvuuteen ja asiakaskokemukseen. Haluamme todella kääntää hivenen negatiivisen kassapalvelumaineemme päälaelleen uuden myymälän kassalinjalla.

Hel 18, 16

#testiryhmä testaa: Pullonpalautus

Pullonpalautus on paikka, jossa on poikkeuksetta ollut epämukavuustekijöitä. Epämukavat hajut, sokerinestettä pinnoilla, likaiset kädet, märät muovipussit, erikoiset lasipullot, epäkunnossa oleva palautuskone… onhan niitä.

Hel 17, 16

Moikka! Täällä kirjoittelee Keskimaan HR-harjoittelija Roosa Sillanpää. Olen kolmannen vuoden International Business –opiskelija Jyväskylän AMK:sta ja erikoistumisena minulla on henkilöstöhallinto. Olen nyt ollut Keskimaalla neljä viikkoa ja harjoitteluni kestää yhteensä 5kk. Monia ahaa-elämyksiä on jo tullut ja eiköhän niitä vielä muutama ole edessäkin!

Hel 16, 16

Seppälän Prisman avauspäivänä 22.11.1972 uuteen kauppaan kävi tutustumassa yli 20 000 asiakasta, innokkaimpien saapuessa paikan päälle jo neljä tuntia ennen ovien avautumista. ”Panimme merkille, että yleisön ensi silmäykset liikkeen valtavaan kokoon olivat hämmentyneet, jotka kuitenkin nopeasti vaihtuivat ihmetykseen – jo on valinnan varaa”, kuvaili Jyväskylän Ympäristölehti. 

Hel 12, 16

#testiryhmä testaa: Energiatehokas Prisma

Yksi syistä rakentaa uusi Prisma, on sen pitkästä historiasta johtuva energiatehottomuus kiinteistönä. Useat laajennukset ja tekniset ratkaisut eri aikakausilta ovat jokainen olleet omalla aikakaudellaan sen hetken parasta tekniikkaa, mutta kokonaisuudesta ei ole mahdollista saada pitkällä tähtäimellä riittävän energiatehokasta.

Hel 11, 16

1960-luvun alussa Seppälässä viljeltiin maata. Pellon keskelle nousi seuraavan vuosikymmenen alussa Prisma-automarket, jonka vanavedessä alue alkoi kiinnostaa muitakin vähittäiskaupan toimijoita. Seppälästä kasvoi Jyväskylän toinen kaupallinen keskus. 

Hel 10, 16

#testiryhmä testaa: Salaattibaari

Asiakkaat ovat toivoneet meiltä yllätyksellistä valikoimaa ja nopeaa ostamista. Lähdimme tutkimaan tätä lounasasioinnin näkökulmasta.

Hel 08, 16

#testiryhmä testaa: Banaanit

Arvaan, että melko moni on joskus törmännyt tilanteeseen, jossa banaanilaatikot on kiireen keskellä avattu asiakkaalle ns. ”tarjolle” ja banaanit ovat märkien muovien seassa. Tämä on ollut tilanne myös meillä nykyisessä Prismassa. Olemme testanneet asiaa, saaneet asiakkailta palautetta sekä ideoita ja päätyneet toteuttamaan asian toisin uudessa Prismassa.

Hel 08, 16

Kauneus & Hyvä Olo -viikko Sokoksella 8. – 14.2.2016

Viikolla 6 meillä Sokoksella vietetään teemaviikkoa, jossa keskitytään sekä sisäiseen- että ulkoiseen kauneuteen. Luvassa on paljon huippuetuja, esittelyitä, terveydentilanmittauksia sekä maistatuksia.

Hel 07, 16

#testiryhmä testaa: Parkkihalli

Hypermarkettien ja ostoskeskusten yhteyteen on useissa eri kohteissa ympäri Suomen rakennettu parkkihalleja, osa niistä on kylmiä ja osassa taas on lämmöt. Varustelutasosta riippumatta ne ovat aina osoittautuneet olemaan asiakkaiden mieleen, joko varjona helteellä tai auton sulattelussa talvella. 

Hel 06, 16

#testiryhmä testaa: Itsepalvelukassat - koko video

Kassapalvelu on kaupan tärkein asia. Vaikka myymälä on huippukunnossa ja kaikki toimii piha mukaan lukien, niin kassapalvelun toimimattomuus joko kruunaa hyvän palvelukokonaisuuden tai romuttaa koko hyvän kauppareissun mielikuvan.

Tam 29, 16

#testiryhmä testaa: Kauppakassi verkossa

Tuomme kaupassa käynnille täysin uuden ulottuvuuden helppouden näkökulmasta. Oletko haaveillut siitä, että esim. juhlapyhän alla ostosten ollessa keskimäärin vähän totuttua suuremmat, joku muu kerää ne sinun puolesta ja voit vain saapua paikalle ja kopata kassit kantoon kaupan takaovelta?

Tam 28, 16

#testiryhmä testaa: Parkkiruudut - koko video

Oletko koskaan miettinyt pysäköidessäsi, miten leveä on leveä parkkiruutu?

Ensi kerralla kun menet johonkin pysäköintialueelle ja sinulla on mukana vaikka perinteinen rullamitta, niin mittaapa piruuttaan ruudun leveys. Tule sitten keväällä visiitille uuden Prisman piha-alueelle ja tee tuo sama testi. Saatat yllättyä.

Tam 22, 16

#testiryhmä testaa: Parturi-Kampaamo

Prisma Seppälässä on sen pitkän historian ajan ollut parturi-kampaamo. Olemme kiinnittäneet aina huomiota edullisen hinnan lisäksi ajankohtaiseen ja osaavaan tekemiseen, olipa sitten kyseessä trendikkäät kampaukset tai klassiset hiustyylit.

Tam 19, 16

Ihan ensimmäisenä iso kiitos kaikille aloituspostauksen lukijoille ja fb-kisaan osallistuneille. Ehdotuksia uusien postausten aiheista tuli runsaasti ja lukioitakin on ollut kivasti. Olen saanut myös paljon palautetta ekasta kirjoituksesta ja se on kannustanut jatkamaan samalla linjalla.

Tam 18, 16

Tyttäreni täytti kymmenen heti tammikuun alussa ja juhlistimme päivää käymällä kampaajalla Sokoksen viidennen kerroksen HyväOlo – keskuksessa. Olin varannut meille ajan niin, että Kertun aika oli Junille ja minun Astalle samanaikaisesti. Asta on toiminut luottokampaajanani jo tovin aikaa ja luotan hiusasiani täysin hänen käsiinsä.

Tam 15, 16

#testiryhmä testaa: Paistopiste

Paistopisteessä myydään Prisman suosituinta tuotetta. Arvaatko mitä? No sehän on koko kansan suosima riisipiirakka. Nykyisessä Seppälässä meillä on isoja ongelmia saada vanhaan kalusteeseen sopimaan sitä määrää valikoimaa ja runsautta mitä asiakkaat meiltä odottavat.

Tam 15, 16

Meille Sokoslaisille ALE on aina iso rutistus heti joulukaupan perään. Joulun bling bling ravistellaan myymälästä heti joulunpyhien jälkeen ja tilalle leviää oranssi ALE. Kaikki ALE-tavara on uutta ja tulee erillisenä kuormana tavarataloon. Tavara on tilattu taloon jo loppukesästä 2015, joten meidän joulun suunnittelu alkaa kesähelteillä, tai no tällä kertaa kesäsateilla :).

Tam 12, 16

#testiryhmä testaa: Esteettömyys

Joko tilapäinen tai pysyvä liikuntarajoitteisuus on osa monen asiakkaamme arkea ja uutta Prismaa suunnitellessa onkin noussut vahvasti esiin useita eri ideoita miten heidät tulisi huomioida. Perinteisiä esiin nousevia asioita ovat WC-tilojen eri koukkujen ja peilien korkeuksien miettiminen sekä esim. Bide-suihkun sijoittelu ja letkun pituus.

Tam 08, 16

Tavallisesti historiatutkimus päättyy nykyhetkeen. Keskimaan 100-vuotishistoriakirjan kirjoittaja Jorma Wilmi halusi mennä pitemmälle ja luodata teoksen lopussa osuuskaupan tulevaisuutta uuden vuosisadan kynnyksellä. Alla olevat lainaukset ovat Keskimaan toimitusjohtajan Antti Määtän ja hallintoneuvoston puheenjohtajan Simo Kutinlahden pohdintoja siitä, mihin osuuskauppa on menossa.

Jou 31, 15

Keskimaassa omistajien vaikutusmahdollisuuksia on tällä vuosikymmenellä viety yhä vuorovaikutteisempaan suuntaan. Vaikuttaminen on entistä helpompaa ja nopeampaa.

Jou 29, 15

Marraskuussa tuli 16 vuotta siitä, kun Keskimaa osti Jyväskylän Työväenyhdistyksen omistaman Jyväskylän Teatteriravintolat Oy:n liiketoiminnan. Alvar Aallon suunnittelemassa työväentalossa sekä viereisissä liiketiloissa on Keskimaa-vuosina toiminut monenlaisia ravintoloita.

Jou 27, 15

#testiryhmä testaa: Ravintolamaailma

Ravintolatarjonta on tärkeä osa hypermarketostosmatkaa. Erityisesti viikonloppuisin ja arkena tullaan usein poikkeamaan vain kahville tai lounaalle. Nykyisessä Prismassa meillä on erittäin vilkas ravintolamaailma ja Buffa, Presso sekä Hesburger ovat vastanneet asiakkaiden kysyntään.

Jou 23, 15

S-mobiili on helppokäyttöinen älypuhelinoivallus, jossa yhdistyvät kaikki osuuskaupan omistajuuden edut täydennettynä mobiilipankilla. Keskimaan omistajista oli marraskuun lopussa 11,23 % ladannut ja ottanut käyttöön S-mobiilin. Omistajamäärään suhteutettuna Keskimaan omistajat ovat Pirkanmaan Osuuskaupan sekä Osuuskauppa HOK-Elannon jälkeen kolmanneksi innokkaimpia S-mobiilin käyttäjiä.

Jou 21, 15

Seppälän Prisman avaus 22.11.1972 oli suuren luokan tapahtuma Jyväskylässä. Rakentamisen kokonaiskustannukset olivat kuusi miljoonaa markkaa, joka tuohon aikaan oli huimaavan suuri rahasumma. Kiinteistöä kuvailtiin ”ällistyttävän suureksi hehtaarihalliksi”.

Jou 18, 15

Seppälän Prisman täyttäeessä 2000-luvun alkupuolella 30 vuotta, kutsuttiin Prisman jo eläkkeelle siirtyneet pitkäaikaiset työntekijät muistelemaan menneitä saman pöydän ääreen. Senioreita yhdisti tunne siitä, että Prisma oli mahdottoman mukava työpaikka, jossa työntekijöiden yhteishenki ja yrittämisen halu olivat varsinkin alkuvuosina vertaansa vailla.

Jou 17, 15

Seppälän Prismassa palveli 1970-luvulla kioski, josta myytiin muun muassa kosmetiikkaa, lehtiä, karamelleja, tupakkaa ja kukkia.

– Me opimme tuntemaan asiakkaat ja heidän toiveensa. Yksi asiakas pyysi esimerkiksi aina  kommunistinorttia ja toinen huusi jo kaukaa, että ”tervaa”, kioskissa asiakkaita pitkään palvellut Irma Routti muisteli Prisman 30-vuotisjuhlien alla.

Jou 15, 15

Suomen ensimmäinen Prisma Jyväskylän Seppälässä teki ensimmäisenä täytenä toimintavuotenaan voitollisen tuloksen. Menestys ei kuitenkaan tullut täysin vailla henkisiä koettelemuksia. Keskimaan Prisma-uskosta otettiin mittaa vuoden 1973 tammi-helmikuussa, kun avauksen alkuhuuma oli ohitse ja arki alkoi todenteolla tuntua.

Jou 14, 15

Keskimaassa käynnistettiin reilu vuosi sitten kaikkia toimipaikkoja ja jokaista keskimaalaista koskeva, useita vuosia kestävä Meidän Keskimaa –kehittämisohjelma. Sen avulla halutaan parantaa arkipäiväistä palvelua kaupoissa, liikennemyymälöissä, ravintoloissa ja hotelleissa.

Jou 13, 15

Keskimaa nousi pari vuotta sitten Keski-Suomen suurimmaksi yksityiseksi työnantajaksi. Keskimaalaisia oli syyskuun lopussa aktiivisessa työsuhteessa 1 766.

Keskimaassa työilmapiiriä mitataan vuosittain työyhteisötutkimuksella. Syksyllä toteutetussa vuoden 2015 tutkimuksessa keskimaalaiset antoivat työnantajalleen yleisarvosanaksi AA+ eli hyvä+.

Jou 13, 15

Keskimaan lähes kaikki toimipaikat lahjoittavat myymättä jääneitä elintarvikkeita ruoka-apuun. Eniten ruokaa lahjoitetaan joulun aikaan.

Keskimaan ruokakaupoissa hävikinhallintaan ja toimivaan tavarapeliin on satsattu hyvin tuloksin. Silti aina jotain jää myymättä senkin jälkeen, kun parasta ennen –päivättyjen sekä viimeisen käyttöpäivän tuotteiden hinta on pudotettu 30 %.

Jou 12, 15

Energiakulujen karsinnassa Keskimaa on kunnostautunut viimeisten kolmen vuoden aikana. Energiansäästö onkin ollut yksi keskeinen ruoan halpuuttamisen mahdollistaja. Kuluja karsimalla  Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa ja voitu pudottaa tuotteiden kuluttajahintoja.

Jou 11, 15

Keskimaassa ympäristöasiat alkoivat näkyä konkreettisesti arkipäiväisessä tekemisessä 1990-luvulla.  ”Ympäristön huomioiminen korostuu kaikilla eri sektoreilla päivittäistavaramyynnistä ravintoloihin, hotelleihin ja liikenneasemiin. Monella saralla olemme olleet edelläkävijöitä”, Keskimaassa arvioitiin vuonna 1997.

Jou 10, 15

#testiryhmä testaa: asiakaswc:t

Prismassamme asioi vuosittain hieman reilut kolme miljoonaa asiakasta. Wc- ja lastenhoitotilat koskettavat suurta joukkoa asiakkaita ja ne tulee mitoittaa ja sijoittaa oikein, jotta ne palvelevat asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla.

Jou 09, 15

Professori Markku Kuisma kiteyttää tuoreessa Osuustoiminta-lehdessä oivallisella tavalla osuustoiminnallisen yrityksen erityispiirteet. Tässä suora lainaus jutusta:

Kapitalismi 1800-luvun asussaan pakotti uudenlaisiin yhteiskunnallisiin toimintatapoihin, muuten luvassa oli kylmää kyytiä ja liian armotonta menoa pienelle ihmiselle.

Jou 09, 15

Keskimaan hotellit ja ravintolat ovat viime vuosina nousseet palkintosijoille monissa asiakkaiden arvioihin perustuvissa vertailuissa ja kilpailuissa.

Jou 08, 15

Keskimaa on ollut viime vuosikymmeninä monta kertaa mukana vahvistamassa omalta osaltaan Jyväskylän yliopistoa. Keskimaan 100-vuotishistoriakirjan kirjoittanut yliopiston historian laitoksen dosentti Jorma Wilmi kokosi teokseen esimerkiksi professuurit, joiden rahoituksessa Keskimaa on ollut mukana:

Jou 08, 15

Jouluaatto on monille keskimaalaisille työpäivä. Vuosi sitten Keskimaan henkilöstölehdessä kurkistettiin muutaman toimipaikan aattopäivään. Tässä juttu kokonaisuudessaan:

Jouluaattoaamun sarastaessa S-marketin ovet avataan normaaliin tapaan kello 7. Asiakkaita on harvakseltaan ensituntien aikana.

Jou 07, 15

Keskimaassa on pitkät perinteet palvelualalle työntekijöitä kouluttavien oppilaitosten kanssa tehtävästä yhteistyöstä.

Jou 07, 15

Vuoden 1972 marraskuussa avattu legendaarinen Seppälän Prisma siirtyy muutaman kuukauden päästä historiaan uuden Prisman tieltä.

Myynnin ja asiakasmäärien jatkuvasti kasvaessa nykyistä Prismaa ehdittiin remontoida ja laajentaa moneen kertaan. Ulkoseiniä siirrettiin viiteen otteeseen:

1978

Jou 05, 15

Prisma-ketjun historia on osa Keski-Suomen, Jyväskylän ja Keskimaan historiaa: Suomen ensimmäinen Prisma avattiin Jyväskylän Seppälään marraskuussa 1972. S-ryhmässä oli ensimmäinen automarket avattu edellisvuonna Turun lähelle, mutta se oli nimeltään Sokos-autotavaratalo.

Jou 05, 15

Meistä jokainen lienee kuullut kommentteja ABC-liikennemyymälöiden samankaltaisuudesta. Totta onkin, että ABC:llä toistuvat tietyt asiat. Ne voivat tuntua yllätyksettömiltä, mutta toisaalta asiakas myös tietää, mitä saa.

Vaan eipä tuo samanlaisuus aina pidä paikkaansa. Keskimaassa löytyy tästä pari oivallista esimerkkiä.

Jou 03, 15

#testiryhmä testaa: Kierrätys

Asiakkaat ovat ottaneet vahvasti esille erilaisten kotitalousjätteiden kierrättämisen ja siihen liittyvät tarpeet osana kauppareissua. Kaupan vastuu osana kierrättämistä onkin viime vuosina kasvanut merkittävästi ja tulee varmasti kasvamaan vielä entisestäänkin.

Jou 03, 15

ABC-ketjun kehittämisessä ja uuden konseptin synnyttämisessä 1990-luvun lopussa suurinta luomisen tuskaa koettiin nimen valinnassa. Nimen piti olla lyhyt, ytimekäs ja helposti mieleenpainuva. Arkkitehtikuvissa liikenneaseman pylonin päässä oli tyhjä kohta, johon monista ehdotuksista huolimatta ei tahtonut löytyä selkeää ykkösvaihtoehtoa.

Jou 03, 15

Keskimaa avasi Keski-Suomen ensimmäisen ABC-liikennemyymälän Jyväskylän Keljonkankaalle huhtikuussa 2000. Avautuessaan se oli Suomen 9. ABC-liikennemyymälä. Samanaikaisesti se oli vasta toinen yksikkö, joka oli remontoinnin sijasta alun alkaen rakennettu ABC:ksi.

Jou 02, 15

Hirvaskankaan Esso oli 1990-luvulla nelostien tunnetuin taukopaikka ja valtakunnallinen käsite.

Esso avattiin elokuussa 1986. Yrittäjänä oli Mirja Solismaa, joka oli aiemmin työskennellyt  Hirvaskankaalla toisessa huoltamossa yli 20 vuotta.

Jou 02, 15

#testiryhmä testaa: Leikkipaikka

Isoissa ostoskeskuksissa tai esimerkiksi Prisman kaltaisessa hypermarketissa on laajat valikoimat ja paljon erilaista kaupallista tarjontaa. Positiivisten palautteiden ja satojen toiveiden myötä on tullut selväksi, että nykyisessä Seppälän Prismassa kokeilussa ollut Puuhapaikka on ollut erittäin tervetullut lisä kaupan palveluihin.

Jou 01, 15

#testiryhmä testaa: valaistus

Sitä saattaa helposti ajatella, että isossa myymälässä ei tarvitse suunnitella valaistusta, vaan isot lamput katossa riittävät oikein hyvin.

Mar 27, 15

#testiryhmä testaa: Penkit

Isoissa marketeissa vietetään aikaa ja mahdollisista liikuntarajoitteista huolimatta kauppareissun tulee olla viihtyisä ja rento tapahtuma. Kun auton ja maitohyllyn välinen etäisyys kasvaa, on tärkeää, että on paikkoja, joissa voi lepuuttaa hieman jalkoja tai vaihtaa vaikka tuttavien kanssa muutaman sanan.

Mar 24, 15

Jyväskylän Seppälässä vihreä teollisuushalli kätkee sisäänsä monta tarinaa suomalaisesta kauppahistoriasta.

Saarijärveläislähtöinen 73-vuotias Lauri Heinänen on kerännyt vuosien ajan kauppatavaraa. Harrastus alkoi vanhan museoauton ostamisesta vuonna 1972, kun ajokin ympärille piti hankkia kaikenlaista sota-ajan rekvisiittaa. Kerääminen vei miehen saman tien mennessään.

Mar 23, 15

Yksi joulunalusajan jännitysmomenteista on nyt ohitse: Sokoksen jouluikkuna on jälleen paljastettu. Jyväskylän keskustan Joulunavaus vetää vuosi toisensa jälkeen keskustaan tuhansia ihmisiä nauttimaan juhlatunnelmasta ja erilaisesta ohjelmasta. Sokoksen jouluikkunan paljastus kuuluu tapahtumaan yhtä erottamattomasti kuin kompassin tähden ja kävelykadun valojen syttyminen.

Mar 23, 15

Keski-Suomesta tehtiin 2000-luvun alkuvuosina verkkosivusto, joka tuohon aikaan oli monipuolisin yksittäisen maakunnan historiaa, kulttuuria ja nykyisyyyttä esittelevä kokonaisuus verkossa. Useiden kymmenien artikkelien, yli tuhannen kuvan, ääninäytteiden ja lukuisten linkkien kautta rakentui kattava tietoaineisto Keski-Suomesta, kaukaa esihistoriasta nykypäivään.

Mar 20, 15

Keski-Suomen ensimmäinen S-market avattiin marraskuussa 1984 Suolahteen. Myymälä sai nimekseen S-market Suopursu. S-market-ketjun perustamisesta oli tehty valtakunnallinen linjaus, jota Keskimaa lähti pikimmiten toteuttamaan.

Mar 20, 15

testiryhmä testaa: myyjäkutsu

Uuden Seppälän Prisman ympärillä on ollut paljon keskustelua siitä, että koska Prismasta tulee hyvin laaja, myyjän ja tuotteen löytyminen voi olla haastavaa. On totta, että pinta-alaa tulee lisää, mutta todellisuudessa Prisman myyntiala kasvaa vain 10%. Lisäys myyntialaan ei suoraan tarkoita pidempiä käytäviä vaan laajempia käytäviä ja massa-alueita.

Mar 19, 15

#testiryhmä testaa: Kauppakassi verkossa

Foodie-sovellus on ollut jo vuosia olemassa ja edelleen sen tunnettavuus on kohtuullisen matala. No mikä se sitten on? S-ryhmä on yhteistyössä Foodien kanssa rakentanut kaikilla eri alustoilla toimivan sovelluksen, jolla voi selata ruoan hinta- ja valikoimatietoa yksiköittäin.

Mar 18, 15

Keskimaa on vastikään avannut Sokoksen Mestarin Herkun verkkokaupan. Tarjolla on likimain Herkun koko valikoima, paikallisia erikoisuuksia, palvelutiskien tuotteita ja PikAterian ruoka-annoksia myöten. Ostokset voi tilata niin, että noutaa ne itse valmiiksi kerättyinä paikan päältä. Toinen vaihtoehto on, että ruokakassit tuodaan jakeluautolla suoraan kotiovelle.

Mar 18, 15

Messu- ja kongressikeskus Jyväskylän Paviljongissa järjestetään vuosittain lähes tuhat erilaista tilaisuutta, joissa vierailee 350 000 kävijää.

Paviljongin kehittyminen nykymuotoonsa alkoi vuonna 1999, jolloin messujen näyttelytiloina toimineiden entisten tehdashallien yhteyteen valmistui uudisosa.

Mar 17, 15

Keskimaa on avannut kolme Prismaansa Jyväskylään parinkymmen vuoden välein. Viimeisin avaus tapahtui Palokassa vuoden 2010 helmikuussa sen jälkeen, kun Tradekalta ostettu Euromarket oli ennätysnopeasti muutettu Prismaksi.

Mar 17, 15

Tänä päivänä kaupan tärkeä kilpailuvaltti on hinta. Keskimaassa hintapainotteisuus korostui jo 1970-luvun alussa Minimarket-myymälöissä. Samassa sarjassa kisasivat Tukolaiset Sparit ja A-marketit sekä keskolaiset Eka-hallit.

Vuoden 1971 toisessa Keskimaa-lehdessä tehtiin selkoa uudenlaisen myymälän toimintaperiaatteista:

Mar 16, 15

Keskimaa aloitettua vuonna 1984 toimintansa maakunnallisena alueosuuskauppana,  oli 1 300 työntekijää saatava pikimmiten puhaltamaan yhteen hiileen, katsomaan kohti tulevaisuutta ja jättämään historia taakse. Toimitusjohtaja Kalevi Liukkonen korosti henkilöstön ammattitaitoa ja osaamista listatessaan toiminnan painopisteet:

Mar 16, 15

#testiryhmä testaa: Lähiruoka

Lähiruoka ja siihen liittyvät asiat ovat tällä hetkellä monien asiakkaiden, bloggareiden ja asiantuntijoiden huulilla. Myös meidän Uusi Prisma -hanke sai asiakkailta paljon toiveita ja ideoita liittyen lähiruokaan. Meillä on tällä hetkellä Prisma Seppälässä noin 30:n eri lähituottajan tuotteita valikoimassa ja heidän kauttaan meille tulee myyntiin yhteensä noin 250 tuotetta.

Mar 12, 15

#testiryhmä testaa: ostoskärryt

Yksi tärkein kauppareissulla ostosten tekemistä helpottava asia on oikeanlaiset ostosvaunut eli kärryt. Ostosvaunut ja korit ovat herättäneet teiltä saaduissa ideoissa paljon ajatuksia. On pyydetty isoja ja pieniä, leveitä ja kapeita sekä tietysti eri ikäisille lapsille sopivia vaihtoehtoja.

Mar 11, 15

Osuuskauppa Keskimaan uuden Prisma Seppälän rakentaminen on edennyt ripeästi. Uuden Prisman harjannostajaisia vietetään keskiviikkona 11.11.2015.

Mar 11, 15

Keljon Prisman avaamisesta tuli lokakuussa kuluneeksi jo 21 vuotta. Avaus tapahtui samanaikaisesti Keljon Citymarketin kanssa 27.10.1994. Avajaiset sujuivat sulassa sovussa, mutta aiemmin oli käyty kovaakin kauppakisaa kaupungin kaavoittamista automarketien tonteista.

Mar 10, 15

Moni jyväskyläläinen muistaa vielä kodinkoneliike HOTin.

Se avattiin näyttävästi, ison markkinointikampan saattelemana. Ensimmäisten päivien aikana asiakasmäärä nousi yli 35 000 ja avausmyynti ylitti kaikki odotukset.

Puolentoista vuoden päästä myymälä lopetettiin hiljaisesti. Kodinkonemarkkinoiden valtaus erikoisliikeketjulla floppasi alkumetreillään.

Mar 09, 15

Parempaa Seppälää

Pukeutuminen on herkkä alue, jossa trendit tulevat ja menevät. Prisma ei ole perinteikkäästi sellainen ketju, jonka valikoima koetaan kovin muotiherkäksi, tai että sieltä löytyisi riittävästi vaihtoehtoja perheen pukeutumiseen lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille. Myös hintataso on herättänyt keskustelua puolesta ja vastaan.

Mar 09, 15

#testiryhmä testaa: Uuden Prisman palvelutiski

Yllätyksellistä valikoimaa, sujuvampaa asiointia sekä ideoita kotikeittiöihin uuden Prisman palvelutiskiltä.

Olemme saaneet teiltä satoja ajatuksia uuden Prisman palvelutiskin valikoimiin, ajankohtaisuuteen sekä varsinaiseen palveluun ja osaamiseen liittyen.

Mar 03, 15

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK oli 1970-luvulle saakka Suomen suurin teollisuuden harjoittaja. SOK:n tehtaiden henkilöstömäärä oli parhaimmillaan lähes 5 500, josta huomattava osa työskenteli maan merkittävimmässä teollisuuskeskittymässä Vaajakoskella.  

Mar 02, 15

Keski-Suomessa oli aikoinaan useita kymmeniä osuuskauppoja. Määrä vähentyi yhdistymisten myötä, mutta vielä 1980-luvun alussakin itsenäisiä osuuskauppoja Keski-Suomessa oli toistakymmentä. Maakunnallinen osuuskauppa Keskimaa syntyi 10 osuuskaupan samanaikaisen fuusion myötä vuoden 1984 alussa. Vastaavaan tapaan ryhdyttiin ns. alueosuuskauppoja perustamaan myös muualla Suomessa.

Mar 02, 15

1 000 euron ostoskierroksen uudessa Seppälän Prismassa voittanut Kouvalaisen perhe päätti jakaa hyvää onneaan. He lahjoittavat puolet arvontavoitostaan Keski-Suomen ensi- ja turvakodin lapsille.

Jyväskylän Kuokkalassa asuvat Eeva ja Markus Kouvalainen ovat Unicefin ja SPR:n kuukausilahjoittajia. He osallistuvat mielellään myös erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin.

Lok 26, 15

Tällä viikolla oli tarkoitus kuvata #testiryhmä’n kanssa muutama testausvideo teiltä tulleiden ideoiden aiheista. Kuvaukset saatiin pakettiin, mutta ongelmaksi muodostui tällä kertaa tekniikka. Ääniä ei saatu kuulumaan hyvin, mutta tällä viikolla yritämme uudestaan uudella kalustolla. Voihan se olla, että jos olisimme tämän alan ammattilaisia, niin tämä sujuisi vähän näppärämmin.

Lok 26, 15

Keskimaasta löytyy lukuisia esimerkkejä siitä, miten osuuskauppa elää ajassa. Keskimaa on moneen kertaan muovautunut uudelleen sen mukaan, minkälaisia tuotteita ja palveluja omistajat ovat kunakin aikana tarvinneet.

Lok 22, 15

Moni muistaa lapsuudestaan myymälä- eli kauppa-autot. Lähitaloista kokoonnuttiin kylätien varrelle, pysäkiksi valitun maitolaiturin ympärille odottamaan kauppa-autoa, joka kulki kerran, pari viikossa.

Lok 22, 15

Keskimaa on ollut Keski-Suomessa päivittäistavarakaupan markkinajohtaja 20 vuotta. Historiallinen markkinaosuuden ykköspaikan valloitus tapahtui vuonna 1995, kun Keskimaa ohitti myyntiluvuillaan K-ryhmän Keski-Suomessa.

Lok 21, 15

Keskimaassa toimitusjohtajat ovat viime vuosikymmeninä vaihtuneet harvakseltaan. Vuosina 1960-2015, yhteensä 55 vuoden aikana, Keskimaassa on ollut vain neljä toimitusjohtajaa.

Tässä osuuskaupan omista julkaisuista koottuja tunnelmia Keskimaa-aikakauden alkaessa:

Lok 21, 15

Tuula Otava on työskennellyt myyjänä Joutsan S-marketissa vuodesta 1985 lähtien. Näinä vuosina hän on saanut olla mukana näkemässä valtavan kehityksen, joka kauppatoiminnassa on tapahtunut.

Lok 20, 15

Prisman rakentaminen Jyväskylän Seppälään oli 1970-luvun alussa hyvin kauaskantoinen hanke. Keskimaan toimitusjohtaja Pekka Prättälä ajoi läpi Jyväskylän ensimmäisen ja yhden Suomen ensimmäisistä automarkethankkeista, vaikka sillä riitti epäilijöitä monella suunnalla.

Lok 20, 15

Myymäläautot olivat 1960- ja 70-luvuilla tärkeä osa osuuskaupan toimintaa. Autoilla kierrettiin pitkiä matkoja, päivien venyessä kellon ympäri. Pysähdyksiä saattoi olla päivän aikana kesäaikaan satakunta ja talvellakin useita kymmeniä.

Lok 19, 15

Jyväskylän yliopiston kansantaloustieteen professori Jaakko Pehkonen puhui kymmenen vuotta sitten Keskimaan 90-vuotisjuhlaseminaarissa maailman muuttumisesta talouden näkökulmasta. Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin on nähty, että monet Pehkosen ennakoimat asiat ovat käyneet toteen:

Lok 19, 15

Suomalaisten ruokatottumukset ja mieltymykset ovat muuttuneet Keskimaan 100-vuotisen taipaleen aikana melkoisesti.

Lok 18, 15

Keskimaa avasi vuoden 2004 viimeisenä päivänä Viitasaarelle ABC-liikennemyymälän, joka raivasi polkua uusiutuvien energioiden käytölle liikerakentamisessa. Vastaavissa mittasuhteissa ei Suomessa oltu aiemmin hyödynnetty uusiutuvia energiamuotoja.

Lok 16, 15

Viime viikon vaihteessa saatiin päätökseen ns. virallinen osuus uuden Prisma Seppälän ideointivaiheesta, jossa te saitte kertoa meille, mistä on ”sinulle paras Prisma tehty”. Ajatuksia, ideoita ja mietteitä saatiin kasaan yli 2000! Uusi Prisma koetaan selvästi tärkeäksi ja sen toimintoihin, palveluihin ja tarjontaan halutaan vaikuttaa.

Lok 16, 15

Viitasaarella osuuskauppatoiminta sai alkunsa Suovanlahdelta. Keitelepohjan kyläkulmalla oli jo aiemmin viritelty hanketta, samoin kirkonkylällä, mutta toteutukseen asti ehtivät ensimmäisinä suovanlahtiset vuonna 1916.

Lok 15, 15

Hankasalmen keskustassa on tätä nykyä jo kolme osuuskauppakäytössä olevaa tai ollutta kiinteistöä: nykyisen S-marketin sekä kesällä tyhjilleen jääneen myymälän lisäksi kylänraitilla on vieläkin vanhempi osuuskaupparakennus päätien toisella puolella. Nämä kolme rakennusta kertovat osuuskauppatoiminnan pitkästä historiasta paikkakunnalla.

Lok 14, 15

Keski-Suomen eteläisimmissä pitäjässä Kuhmoisissa osuuskauppa synnytettiin poikkeuksellisen varhaisessa vaiheessa, jo vuonna 1906. Muutaman vuoden jälkeen se kuitenkin lopetettiin, velkavastuidensa vuoksi liki konkurssitilaisena. Paikkakunnalla tätä neljän vuoden ajanjaksoa kuvailtiin jälkikäteen paikalliseksi osuuskauppakouluksi.

Lok 13, 15

Jämsään perustettiin ensimmäinen osuuskauppa vuonna 1916. Kaupankäynti Jämsän Jokivarren Osuuskaupan nimissä alkoi seuraavan vuoden tammikuussa, kun oli ostettu Matti Järvisen kauppavarasto. Liiketila vuokrattiin toiselta yksityiskauppiaalta, Kalle Nisulalta.

Lok 02, 15

Valmiiksi pakattu liha alkoi ilmestyä Keskimaan kauppoihin 1970-luvulla. Lihan esipakkaamisessa Iso-Britannia oli tiennäyttäjä, mutta meillä ja muuallakin Pohjoismaissa kuluttajat suhtautuvat asiaan suurella varauksella, eikä vähittäiskaupassakaan valmiiksi pakatusta lihasta innostuttu.

Lok 01, 15

Keskimaan työntekijämäärä on 500-kertaistunut sadan vuoden aikana.

Lok 01, 15

Jyväskylän Sokoksen valikoimat ovat ehtineet yli viiden vuosikymmenen aikana muuttua ja uudistua moneen kertaan. Tänä päivänä Sokos on profiloitunut pukeutumisen ja kauneuden tavarataloksi, mutta takavuosina se oli melkoinen sekatavarakauppa.

Syy 30, 15

Syyskuun 21. päivänä tuli kuluneeksi 53 vuotta Jyväskylän Sokos-tavaratalon avaamisesta.

Syy 30, 15

Uuden Prisman viestintä lähti räjähdysmäisesti käyntiin. Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille ideansa antaneille! Juuri tätä me tarvitaan, jotta voimme varmistua uuden myymälän vastaavan asiakkaidemme odotuksia. Tällä hetkellä on jo liki tuhat ideaa nettisivuillamme. Tuosta päästään taatusti nappaamaan käytäntöön asioita, kun nyt olemme hyvissä ajoin liikkeellä.

Syy 29, 15

Pitkään odotettu uusi Prisma Seppälä on saanut jo rungon pystyyn ja sisätyötkin etenevät kovaa vauhtia. Tämä hanke on kovin odotettu, niin henkilökunnan kuin asiakkaiden taholta. Onhan kyseessä lähes legendaarinen Prisma Seppälä, Suomen ensimmäinen Prisma, joka avattiin joulukauppaan 1972.

Syy 22, 15

Saarijärven seudulla osuuskauppatoimintaa viriteltiin 1910-luvulla monella suunnalla. Saarijärven Osuusliike avasi ovensa vuonna 1916. Seutukunnalla toimi myös Häkkilän Osuuskauppa, Mahlun Osuuskauppa, Pylkönmäen Osuuskauppa ja Kivijärven Osuuskauppa, joka Kannonkosken itsenäistyttyä omaksi kunnakseen vaihtoi nimensä Osuuskauppa Kivikannoksi.

Syy 18, 15

Keskimaa on monta kertaa ollut suunnannäyttäjänä sekä S-ryhmässä että laajemminkin suomalaisessa kauppatoiminnassa. Suomen ensimmäisen Prisman avaaminen Seppälään oli tästä etulinjassa toimimisesta hyvä esimerkki 1970-luvulta. Seuraavan vuosikymmenen lopulla Keskimaa kunnostautui osuuskaupan omistajien etujen ja palvelujen, muun muassa bonusjärjestelmän kehittämisessä.

Syy 18, 15

Keskimaa sitoutui vuonna 2014 EU:n Elintarvikeketjun hyvien kauppatapojen periaatteisiin. Vapaaehtoisuuteen perustuvan rekisterin tavoitteena on huomioida kuluttajan intressit, korostaa hyviä kauppatapoja ja sopimusvapautta sekä edistää koko elintarvikeketjun kilpailukykyisyyttä alkutuotannosta kauppaan.

Syy 17, 15

Muinoin viljelijät toivat kauppaan suoraan myytäväksi erilaisia tuotteita, esimerkiksi perunoita, jauhoja ja maitoa. Sittemmin teollistuminen ja kaupan vahva ketjuuntuminen siirsivät tavarapelin likimain kokonaan kaupan omien logistiikkakeskusten hoidettavaksi.

Syy 17, 15

Keskimaan vaajakoskelaiset osuuskauppajuuret juontuvat vuoteen 1918, jolloin perustettiin osuuskauppa Haapakoskelle, jona Vaajakoski vielä tuohon aikaan tunnettiin. Kun taajaman nimi vaihdettiin kolme vuotta myöhemmin, myös osuuskauppa muutti nimensä Vaajakosken Osuusliikkeeksi ja vuonna 1946 edelleen Osuusliike Vaajalaksi.

Syy 16, 15

Keskimaan ravintolatoiminta viettää ensi vuonna 80-vuotisjuhlia.

Keskimaan ensimmäinen ravintola, jonka nimi oli kuvaavasti Ravintola n:o 1, avattiin osuuskaupan päätoimipaikan sivurakennuksessa vuonna 1936. Hyvän maineen saanut ravintola oli korkeatasoinen: palveluihin kuului  muun muassa oikeus väkevien alkoholijuomien anniskeluun.

Syy 16, 15

Moni Keskimaan omistaja muistaa vielä ajan ennen nykyistä bonusjärjestelmää. 1,5 prosentin ostohyvitys otettiin käyttöön Keskimaassa vuonna 1970. Jokainen ostoista saatu kuitti piti pistää talteen keräyskuoreen. Ostohyvityksen sai, kun vähintään 1 000 markan edestä kertyneet kuitit toimitti myymälään.

Syy 10, 15

1900-luvun kahden ensimmäisen vuosikymmenen aikana osuuskauppajärjestö ei onnistunut pysyttelemään kansakuntaa ravistelleiden ristiriitojen ja luokkataistelun ulkopuolella. Itse asiassa juuri SOK ja osuuskaupat muodostivat varsin kiihkeän poliittisen kamppailun kentän.

Syy 07, 15

Äänekoskella osuuskauppatoiminnan vanhimmat juuret juontavat jäsenistöltään työläistaustaiseen edistysmieliseen osuuskauppaliikkeeseen. OTK-laiset Äänekosken ja Suolahden Osuuskaupat toimivat ensin itsenäisinä, ja sulautuivat 1960-luvulla Keski-Suomen tuon ajan vahvimpaan vähittäiskaupan harjoittajaan, Jyväskylässä pääpaikkaansa pitäneeseen Mäki-Mattiin.

Syy 07, 15

Kangasniemellä osuuskauppatoiminta käynnistyi yhden miehen vaikutuksesta. Maatalousneuvojana pitäjää kiertänyt Kaarlo Kivi levitti osuuskunta-aatetta niin pontevasti, että osuuskaupan perustava kokous saatiin koolle vuoden 1906 lopulla. Kaupankäynti alkoi seuraavana vuonna.

Syy 07, 15

Karstulan ensimmäinen osuuskauppa perustettiin jo vuonna 1907. Kuten moni muukin enemmän innolla kuin taidolla pystyyn polkaistu osuuskauppa, se meni pian vararikkoon.
Vuoden 1918 lopulla tehtiin uusi yritys. Kirkonkylän liike avattiin seuraavana keväänä.

Syy 07, 15

1980-luvulla, maakunnan kattavan alueosuuskaupan syntymisen jälkeen Keskimaassa lähdettiin määrätietoisesti kehittämään jäsenille tarkoitettuja etuja ja palveluja.

Syy 07, 15

Vuosikymmenien ajan kauppatoiminta perustui ojentamispalveluun: tiskin takana seisoivat valkoisiin takkeihin sonnustautuneet myyjät, jotka pakkasivat ja ojensivat asiakkaalle hänen pyytämänsä tuotteen yksi kerrallaan.
1960-luvun alkupuolella itsepalvelu kaupoissa alkoi yleistyä. Asiakas laskettiin korin kanssa kiertelemään hyllyjen väliin ja hypistelemään tuotteita omatoimisesti.

Syy 07, 15

40 vuoden työrupeaman osuuskaupassa tehnyt Raija Piispanen muisteli menneitä Keskimaan henkilöstölehdessä muutama vuosi sitten.

Raijan ensimmäinen työpaikka oli Osuusliike Kivikannon Kannonkosken myymälän Matkabaarissa vuonna 1964. Opiskelu Jyväskylän kauppaoppilaitoksessa avasi kesälomittamisen jälkeen ovet Kivikannon konttoriin ja vakituiseen pestiin.

Elo 31, 15

Joutsan, Leivonmäen ja Luhangan suunnalla osuuskauppatoiminta sai alkunsa 1900-luvun varhaisina vuosina.

Elo 30, 15

Suomessa elettiin kovia aikoja 76 vuotta sitten. Sodan enteitä oli ilmassa pitkin syksyä 1939. Marraskuun viimeisenä päivänä aluevaatimuskiistat kärjistyivät sodaksi Suomen ja Neuvostoliiton välille.

Elo 28, 15

Keski-Suomen ensimmäiset osuuskaupat perustettiin vuonna 1904. Etujoukoissa oltiin Keuruun Haapamäellä, jossa osuuskauppatoiminta aloitettiin vanhassa kestikievarirakennuksessa.

Elo 27, 15

Ansaittuja eläkepäiviään viettävä Raili ”Rallu” Moilanen valmisti yli 30 vuotta kestäneen Keskimaa-uransa aikana reilusti yli sata tuhatta pizzaa. Ennen eläkkeelle jäämistään hän laski, että työpäivässä pizzoja valmistuu vähintään 15, mikä tekee vuodessa 3 630 kappaletta ja 30 vuodessa 108 900.

Elo 27, 15

Kesäloma alkaa monella olla ohi, koulut sekä työt alkamassa tai jo alkaneet. Minulla alkoi myös uudet haasteet, pääsin työharjoittelijaksi tutustumaan Osuuskaupan markkinointiin ja erityisesti digimarkkinointiin. Olen Tiina, 27- vuotias tradenomiopiskelija, liiketoiminnan opinnot aloitin syksyllä 2013.

Elo 17, 15

Jyväskylän Sokoksen Mestarin Herkkua suunniteltaessa 1960-luvun alussa, lähdettiin alusta pitäen siitä, että tavaratalo tarvitsee vetonaulakseen Jyväskylän tasokkaimman elintarvikemyymälän. Keskimaan toimitusjohtaja Pekka Prättälä ymmärsi, että asiakkaiden laatu- ja valikoimaodotukset elintarvikekaupassa tulevat kasvamaan.

Elo 11, 15

Jyväskylän Sokoksen Mestarin Herkku on toiminut samalla liikeidealla jo pitkästi yli 50 vuotta. Vuosikymmenten saatossa siitä on muodostunut aito keskisuomalainen brändi, johon liittyy vahvoja mielikuvia.

Elo 07, 15

Pohjoisessa Keski-Suomessa Pihtiputaalla Keskimaan juuret juontuvat vuoteen 1959, jolloin perustettiin Osuuskauppa Kotikunta korvaamaan pitäjässä aiemmin toimineet pienemmät osuuskaupat. 

Elo 03, 15

Viimeisiä tunteja viedään. Ja mikä parasta, viimeinen tehtäväni on kirjoittaa kuluneista kahdesta viikosta. Minun kaksi viikkoa kesäsomettajana ei ollut yhtenäinen pötkö, vaan omien menojen vuoksi siirsimme toisen viikon tälle Heinäkuun loppupuolelle.

Hei 31, 15

Itsepalvelu alkoi yleistyä nopeasti Suomen vähittäiskaupassa 1960-luvulla kaikissa kaupparyhmissä. Vuoden 1970 lopussa maassamme oli kaikkiaan noin 16 000 myymälää, joista runsas neljäsosa oli siirtynyt itsepalveluun. Viisi vuotta myöhemmin, 1970-luvun puolivälissä itsepalvelu oli otettu käyttöön jo joka toisessa elintarvikemyymälässä.

Hei 31, 15

Toivon todella, että te siellä ruudun toisella puolella olevat tubettajia seurailevat tai ei, olette kuulleet Tubecon- kiertueesta, joka meidän onneksemme saapuu Palokkaankin.

Hei 29, 15

1900-luvun kahden ensimmäisen vuosikymmenen aikana osuuskauppajärjestö ei onnistunut pysyttelemään kansakuntaa ravistelleiden ristiriitojen ja luokkataistelun ulkopuolella. Itse asiassa juuri SOK ja osuuskaupat muodostivat yhden kiihkeimmistä poliittisen kamppailun kentistä.

Hei 29, 15

Näin päättyi minun urakkani kesäsomettajana. Kyseiset kaksi viikkoa meni todella nopeasti, tuntuu itse asiassa että vastahan olin ensimmäistä päivää töissä. Tämä kesätyöjakso vastasi odotuksiani.

Kes 12, 15

Me kesäsomettajat kävimme kurkkaamassa parin Keskimaan toimipisteen tiloja, ja törmäsimme muutamaan sielunkumppaniimme eli kesätyöläiseen. Totta kai käytimme tilannetta hyväksi ja päätimme nakittaa heitä muutamalla kysymyksellä, liittyen heidän kesäduuniinsa. Tilanne tuli heille ehkä vähän yllätyksenä, mutta silti saimme heiltä hyviä vastauksia. 

Kes 04, 15

Keski-Suomessa on paljon ihmisiä, jotka ovat tehneet osuuskaupassa vuosikymmeniä kestäneen työuran. Heistä yksi on ansaittuja eläkepäiviä viettävä Martti Kirvesoja, jonka työ Keskimaassa alkoi asiapoikaharjoittelijana ja eteni vastuullisiin esimiestehtäviin.

Martti Kirvesojan ensimmäisen työpaikka oli Keskimaan Tikkakosken myymälässä syksyllä 1960. Hän oli silloin rippukouluikäinen.

Kes 03, 15

Viitasaarella toiminut Sisämaa oli yksi Keskimaahan vuoden 1984 alussa liittynyt osuuskauppa.

Kes 02, 15

Täällä kirjoittelee Pinja Takanen, juuri Keskimaan joukkoja vahvistamaan tullut tyttö. Joukossa mukana olen kuitenkin vain parin viikon ajan, ja erityisesti täällä sosiaalisen median puolella työskennellen. Ikää on se reilu 16-vuotta, ja tehtävänimike on kesäsomettaja. Kiinnostuksen kohteitani ovat erityisesti kuvailu, joka sopii tähän kesätyöhön kuin nakutettu.

Kes 01, 15

Olen 16-vuotias tyttö Jyväskylän seuduilta. Tällä hetkellä olen Keskimaan joukoissa töissä kaksi viikkoa. Harrastuksiini kuuluu lentopallo, kuntosalilla käyminen ja lenkkeileminen. Ylläpidän myös blogia, ja tuleehan niitä videoitakin youtuben puolelle tehtyä. Ainiin meinasi unohtua! Harrastan myös valokuvausta aktiivisesti. Valokuvaan eläimiä, luontoa, juhlia, tapahtumia ja ihmisiä ylipäätään.

Kes 01, 15

Vastikään julkaistu 100 vuotta keskisuomalaisten kotien hyväksi –historiakirja on kertomus vaatimattomasti kellaripuodista aloittaneesta Jyväskylän Osuuskaupasta, joka värikkäiden vaiheiden kautta on kasvanut  toimialojensa veturiksi ja maakuntansa suurimmaksi yritystyönantajaksi.

Toukokuu 28, 15

Keskimaa maksaa omistajilleen touko- ja kesäkuussa ylijäämänpalautusta ja osuusmaksun korkoa yhteensä lähes 2,6 miljoonaa euroa. Ne tuovat tärkeää ostovoimaa maakuntaan ja puhdasta tuottoa suoraan omistajien tileille.

Toukokuu 22, 15

Tulipalo on koetellut Keskimaata 100 vuoden aikana muutamaan otteeseen. Tuhoisimpia ovat olleet pääliikkeen palaminen 1930-luvun alussa sekä ravintola Ukkometson tulipalo vuonna 1981.

Toukokuu 20, 15

S-ryhmään kuuluu tätä nykyä parikymmentä alueosuuskauppaa sekä muutamia pienempiä paikallisosuuskauppoja. Isot alueosuuskaupat ovat rakentuneet nykyiseen muotoonsa monien fuusioiden kautta.

Toukokuu 19, 15

Keskimaan omiin julkaisuihin on ollut tapana tehdä juttuja perheistä ja henkilöistä, jotka ovat asiakasomistajaksi liittyessään ylittäneet tietyn rajapyykin. Tässä muutamia tarinoita lyhennettynä.

Toukokuu 18, 15

Liekö tässä kuvassa mukana sotarintamalta kotipilttuuseen palannut hevonen?

Osuuskaupassa tavaroiden kuljetus tapahtui ennen autojen aikaa pääosin hevosilla. Sotavuosina toimintaa vaikeutti se, että osuuskaupastakin olivat parhaat hevoset puolustusvoimien apuna rintamalla palvelemassa maataan.

Toukokuu 15, 15

Hankasalmen Osuuskaupan laajennetun päämyymälän tupaantuliaisissa joulukuussa 1928 paikallinen opettaja ja pitäjähistorian tallentaja Eevert Laitinen tervehti uutta rakennusta osuuskauppa-aatteen paloa hehkuen:

Toukokuu 13, 15

1960-luvulla Keski-Suomessakin elettiin voimakasta rakennemuutoksen aikaa. Maanviljelys säilytti edelleen asemansa pääelinkeinona, mutta yhä useammat hankkivat toimeentulonsa tehtaista ja tuotantolaitoksista.

Huh 13, 15

Harva hotelli onnistuu valloittamaan asiakkaidensa sydämet niin totaalisesti kuin Solo Sokos Hotel Paviljonki. Kesällä 2012 avattu hotelli on lähtenyt rakentamaan omaa tarinaansa ensimmäisestä ovien avauksesta lähtien, singahdettuaan maamme hotellikartalle tavalla, joka etsii vertaistaan.  

Maa 12, 15

Keskimaan hallinnossa on haluttu aina edistää toimialueen tasapuolista kehittämistä, vakuutti Laukaan Osuuskaupan perustajajäsen Keskimaan 60-vuotisjuhlalehdessä vuonna 1975.

– Kyllä se oli kylmä kyyti. Sormet ja varpaat siinä meinasi paleltua, kun täältä Laukaasta ajoin polkupyörällä Keskimaan hallintoneuvoston kokoukseen.

Maa 12, 15

Keskimaalla on Jyväskylässä kolme hotellia. Joukon keskimmäinen on Original Sokos Hotel Alexandra Hannikaisenkadun varrella. Sen tarina alkaa vuodesta 1973, jolloin hotellin vanhimmassa osassa Asemakadun varrella aloitti yksityinen Raatihotelli.

Hel 27, 15

KUVA: Keskimaan 90-vuotisjuhlamessuilla lokakuussa 2005 vieraili yli 30 000 asiakasomistajaa. Kaksipäiväisten messujen aikana kului mm. 17 600 leivosta, 210 kiloa kahvia ja 12 500 ilmapalloa.

Keskimaan omistavat keskisuomalaiset ihmiset. Sata vuotta sitten perustajajäseniä oli 25. Nyt Keskimaalla on omistajia yli 117 500. 

Hel 26, 15

1930-60-luvuilla noin neljäsosa Keskimaan myynnistä syntyi tuotteilla, jotka oli valmistettu SOK:n omissa tehtaissa. Omalla tuotannolla haluttiin varmistaa tuotteiden saatavuus, laatu ja edullinen hintataso sekä edesauttaa kotimaisen teollisuuden kehittymistä. SOK oli pitkään, 1970-luvun alkuun saakka Suomen merkittävin kotimarkkinateollisuuden harjoittaja.

Hel 24, 15

Kaikki entiset työntekijät kutsuttiin Jyväshovin 70-vuotisjuhliin vuonna 2008. Leila Piesanen, Maija Viinikainen, Helmi Karvonen ja Seija Ässämäki kertoivat työskennelleensä aikanaan Jyväshovin keittiössä.

Hel 19, 15

Usean vuosikymmenen ajan osuuskauppojen myymälät olivat todellisia yleismyymälöitä. Elintarvikepuoli oli jaettu leipä- ja maito-, liha- sekä sekatavaraosastoon. Liha paloiteltiin kokonaisista ruhoista, jauhot mitattiin isosta laarista pusseihin ja maito laskettiin asiakkaan omaan astiaan.

Hel 18, 15

Keskimaan myymälät olivat aina 1960-luvulle saakka sekatavarakauppoja, joissa leveät tiskit erottivat asiakkaat niin myyjistä kuin tavaroistakin. Tiskillä seisoi suuri kassakone, kahvimylly ja vaaka.

Hel 18, 15

Jyväskylän Osuuskaupan eli nykyisen Keskimaan ensimmäinen myymälä avattiin 27.8.1915 Jyväskylän Kauppakadun ja Kilpisenkadun kulmauksessa sijainneen Kansallis-Osake-Pankin talon kivijalkatasossa Kilpisenkadun puolella. Yksinkertaisesti kalustetut tilat käsittivät myymälän lisäksi kellarin ja kaksi varastomakasiinia.

Hel 07, 15

Rosso-ravintoloissa kyseltiin pari vuotta sitten asiakkailta unohtumattomimpia Rosso-muistoja. Niitä on yhteistyössä Hotelli- ja ravintolamuseon kanssa koottu kirjaan, joka kertoo Rosson paikasta suomalaisten sydämissä jo viidellä vuosikymmenellä.

Hel 05, 15

Keskimaa juhlii tänä vuonna satavuotista taivaltaan. Jyväskyläläiset seminaarin opettajat tuskin arvasivat, kuinka historiallista tekoa he olivat tekemässä päättäessään eräänä toukokuisena päivänä osuuskaupan perustamisesta Jyväskylään.

Tam 23, 15

Osuuskauppa Keskimaan juuret juontuvat vuoteen 1915, mutta osuuskauppafuusioiden kautta tarina kulkee vieläkin kauemmas vuosisadan alkuun. Vuonna 1904 toimintansa aloittivat Haapamäen, Multian sekä Luhangan ja Putkilahden osuuskaupat. Sittemmin ne sulautuivat suurempiin naapuriosuuskauppoihin ja edelleen Keskimaahan.

Tam 20, 15

Keskisuomalaisten oman osuuskaupan nimi on vaihdettu 100 vuoden aikana viiteen otteeseen:

Tam 16, 15

Joukko Jyväskylän opettajaseminaarin lehtoreita ja kaupungin virkamiehiä kokoontui toukokuun 7. päivänä vuonna 1915 kaupunginkamreeri Anton Heinosen Helmi-rouvan nimipäiville. Päivänsankari oli muutaman kutsuvieraan tavoin ollut jo edellisen vuoden keväästä lähtien jäsenenä toimikunnassa, jossa oli pohdittu puolueettoman osuuskaupan perustamista.

Tam 12, 15

Uusimmat Blogipostaukset

Tästä löydät viimeisimmät blogipostauksemme.

Käyttäjän Kristiina Tammitie kuva
1 100 asukkaan Kivijärvelle avattiin uusi Sale-myymälä...
Käyttäjän Keskimaa kuva
Paikalliset tuotteet kiinnostavat asiakkaita ja ovat meillä...
Käyttäjän Keskimaa kuva
Reilu 4 vuotta sitten syntyi ajatus lähteä jalostamaan...
Käyttäjän Kristiina Tammitie kuva
Keskimaa tarjoaa toimialueensa pienille ja suurille...
Käyttäjän Niina Malmberg kuva
Mestarin Kukka järjesti taas kovasti toivotun kimppupajan...
Käyttäjän Mikko Junttila kuva
Keski-Suomen laajin valikoima, edullisin hinta ja helpoin...
Käyttäjän Kristiina Tammitie kuva
S-market on uudistuksen valmistuttua Saarijärven paras...
Käyttäjän Kristiina Tammitie kuva
Viikonloppuna juhlistettiin S-marketin uudistusta yhtä...
Käyttäjän Kristiina Tammitie kuva
Vaajakosken ABC:n uusi ilme ihastuttaa niin asiakkaita kuin...
Helmikuun kääntyessä loppua kohden käynnistyy myös uusi...
Käyttäjän Niina Malmberg kuva
Vietimme tammikuun lopussa Mestarin Kukan asiakasiltaa...
Käyttäjän Kristiina Tammitie kuva
Muokattu työ edistää kuntoutumista ja turvaa palkan saantia...

Keskimaa Verkossa

Keskimaa näkyy vahvasti myös verkossa. Tutustu tästä eri palveluihimme!

 

Oletko jo Omistaja? Lue lisää Omistajuudesta ja liity nyt!